Πολιτικό Ρεπορτάζ

Σταθερά στη θέση υπέρ του λευκού ή του άκυρου

Off

Σταθερά στη θέση υπέρ του λευκού ή του άκυρου ψηφοδελτίου για τους μονομάχους της δεύτερης Κυριακής παραμένει η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Μετά το δήμο Δωδώνης και τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Τόκα, σειρά για αντίστοιχο κάλεσμα προς τους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους τις παρατάξεις απηύθυναν αντίστοιχα η Όλυ Τσουμάνη στο δήμο Ιωαννιτών και ο Γιώργος Λωρίδας για το δήμο Ζίτσας. 

Η Όλυ Τσουμάνη που θα έχει έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Ιωαννιτών τόνισε, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ σε επίπεδο δήμου Ιωαννιτών δεν είναι θετικό και δεν αντανακλά στο πραγματικό συσχετισμό των δυνάμεων στην πόλη.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι σε πλατιά τμήματα μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, νέων, ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις και σε συνδυασμό με τις μειωμένες απαιτήσεις, την ηττοπάθεια, και την μοιρολατρία που καλλιεργούνται συστηματικά οδήγησαν κομμάτι συμπολιτών μας με κρύα καρδιά να στηρίξει λογικές του μικρότερου κακού. Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι σήμερα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα», ανέφερε αρχικά η κα Τσουμάνη για να αναφερθεί στη συνέχεια στην ψήφο για τον β’ γύρο των εκλογών.

«Η θέση μας για το β’ γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή. Με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την πρώτη Κυριακή, με τα ίδια κριτήρια του λέμε πως η ψήφος για τη Β' Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό – άκυρο. Άλλωστε και οι δύο διεκδικητές έχουν συνδιοικήσει σε αυτό το δήμο και έχουν δοκιμαστεί στην αντιλαϊκή διαχείριση, όπως αναδεικνύαμε και προεκλογικά». 

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γ. Λωρίδα εκλεγμένου πλέον δημοτικού συμβούλου στο δήμο Ζίτσας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Ζητούμε να αξιοποιήσουν αυτή τους την πείρα καθώς οι δήθεν «αντίπαλοι» του β’ γύρου, μαζί ψήφισαν τις απολύσεις των σχολικών καθαριστριών και των υπολοίπων συμβασιούχων στο δήμο Ζίτσας, στο όνομα της νομιμότητας. Ήταν εξίσου άφαντοι από τους αγώνες των εργατών στην ΒΙΠΕ γιατί ήταν στο πλάι της μεγαλοεργοδοσίας. Τάσσονται και οι δύο με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής γι’ αυτό και συμφώνησαν στην επέκταση της ΒΙΠΕ και πρόβαλλαν συγκεκριμένες, πανομοιότυπες αντιρρήσεις στο Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης. Για όλους αυτούς τους λόγους η ψήφος για τη 2η Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό – άκυρο». 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου