Επικαιρότητα

Νέοι και παλιοί στους δήμους της Ηπείρου

Off

Σκληρές μάχες με πολλές ανά τόπους ιδιαιτερότητες, χαρακτήρισαν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε όλη την Ήπειρο.

Μία συνοπτική εικόνα των αποτελεσμάτων, έχει ως εξής: 

– Στην Άρτα, στον Δήμο Αρταίων ο σημερινός δήμαρχος Χρίστος Τσιρογιάννης με την υποστήριξη της ΝΔ επανεξελέγη (10.996 ψήφοι και 59,47%) κερδίζοντας την Τζένη Ταπραντζή Κοίλια η οποία είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (7.495 ψήφοι και 40,53%).

– Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο Χρήστος Χασιάκος εξελέγη με 2.391 ψήφους και 52,95% έναντι του νυν δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη (2.125 και 47,05%).

–  Στον Δήμο Ν. Σκουφά η Ροζίνα Βαβέτση, η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο, κέρδισε με 3.920 ψήφους και 52,78% τον Κώστα Παπασιώξο (3.507 και 47,22%).

– Στον Δήμο Πρέβεζας, ο Νίκος Γεωργάκος κατάφερε με 60,3% (7.968) να κερδίσει τον επί πολλά χρόνια δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη (5.231 και 39,63%).

– Αλλαγή σελίδας και στην Πάργα με τον Νίκο Ζαχαριά (4.620 63,43%) να κερδίζει τον σημερινό δήμαρχο (2.664 36,57%_

Στον Δήμο Ζηρού επανεξελέγη ο Νίκος Καζαντζής (5.245 και 54,61%) έναντι του Δημήτρη Γιολδάση (4.359 και 45,39%).

Στον Δήμο Σουλίου νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Γιάννης Καραγιάννης με ποσοστό 54,29% και 3.819 ψήφους έναντι 45,71% και 3.215 ψήφους που συγκέντρωσε ο Νικόλας Κάτσιος.

 

Δηλώσεις

Σε δήλωσή του ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2ου γύρου αναφέρει: «Η Άρτα και οι Αρτινοί αποφάσισαν, με ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή (με ποσοστό 60%)  να συνεχιστεί η πορεία ανόδου που μαζί ξεκινήσαμε από την προηγούμενη θητεία. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες για αυτή την απόφαση.  Επίσης ευχαριστώ και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία αλλά έκαναν μιαν άλλη επιλογή, αυτούς που εξελέγησαν, αλλά και όσους δεν εξελέγησαν καθώς και τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δώσαμε ένα συγκροτημένο και σοβαρό αγώνα σε όλα τα επίπεδα»

«Η πραγματική μάχη για εμάς όμως ξεκινάει τώρα. Και είναι η μάχη για το μέλλον του τόπου μας. Σ΄ αυτή την μάχη το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω, δεν περισσεύει κανείς. 

Είναι απόλυτη δέσμευσή μου να δουλέψω, να δουλέψουμε όλοι μαζί για όλους ανεξαιρέτως. Θα είμαι ο Δήμαρχος όλων των Αρτινών. Με δουλειά και συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και θα τα καταφέρουμε», καταλήγει.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες για την εμπιστοσύνη τους. Η σημερινή επιτυχία είναι νίκη όλων των πολιτών, του Δήμου Ζηρού και της νέας γενιάς. Σήμερα νίκησε ο τόπος που μας ενώνει. Οι πολίτες του Δήμου Ζηρού αποφάσισαν να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με σεβασμό στον κοινό μας αγώνα, για ένα καλύτερο 'αύριο' στον Δήμο και στην περιοχή μας. Θα εργαστούμε σκληρά για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και της μεγάλης νίκης που μας δώσατε. 

Από αύριο, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και ορμή για να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε. 

Ότι δεσμευτήκαμε θα το κάνουμε πράξη στο ακέραιο. Αυτό για μας αποτελεί δέσμευση ευθύνης. Το είπα πριν από τις εκλογές, το επαναλαμβάνω και σήμερα».

Ο Ιωάννης Λώλος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας από την πρώτη Κυριακή και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου αναφέρει σε δήλωσή του: «Κατανοώντας το δύσκολο έργο των νέων Δημάρχων, εύχομαι η νέα τους θητεία να είναι αποδοτική και αποτελεσματική.

Έχουμε την ευθύνη να εντείνουμε τον κοινό μας αγώνα για την επίλυση των  προβλημάτων της περιοχής μας, με γνώμονα το καλό του τόπου μας και των πολιτών του.

Με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι από σήμερα κιόλας θα βρεθούμε αλληλέγγυοι σ ’αυτή την κοινή προσπάθεια, θα είμαι στη διάθεσή τους για μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία».

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου