Επικαιρότητα

ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. – Υψηλές «πτήσεις» και 50 νέες προσλήψεις

Off

Αν η μία παράμετρος που μπορεί να αποδείξει το πόσο καλά κινείται μία εταιρεία, είναι τα οικονομικά της μεγέθη, μία δεύτερη είναι αυτή που αναφέρεται στη δυνατότητα ενίσχυσης του προσωπικού της, με νέες προσλήψεις. Όταν το 2012, η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε «άλλαζε χέρια» εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και με δύσκολο και αβέβαιο το μέλλον για την επιχειρηματικότητα, δεν υπήρχαν πολλοί που πίστευαν ότι το εγχείρημα αυτό μπορεί να έχει επιτυχία.

Επτά χρόνια μετά, η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι απλά ο ηγέτης στην ελληνική παραγωγή και στις εξαγωγές φέτας σε 50 χώρες του κόσμου, αλλά είναι και μία εταιρεία με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα στον τομέα της απασχόλησης. Τα θετικά οικονομικά δεδομένα από την επίτευξη των στόχων της εταιρείας σε συνδυασμό με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην αγορά και τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, επηρέασαν καθοριστικά, ώστε η διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει στην πρόσληψη 50 νέων μόνιμων υπαλλήλων, μέχρι το τέλος του έτους.

Η αύξηση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα του προγράμματος συνεχούς αναδιάρθρωσης και βελτίωσης που η νέα διοίκηση εφαρμόζει τα τελευταία έξι χρόνια.

Από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε οι εφαρμοσμένες βελτιωτικές κινήσεις στην εταιρεία, συνδυασμένες με τις νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού που ανακοινώθηκαν χθες, οδήγησαν στη συνολική αύξηση του προσωπικού της εταιρείας κατά 179 υπαλλήλους, από το 2012.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 έκλεισε για την εταιρεία με έσοδα ύψους 50 εκ. ευρώ που μεταφράζονται σε 5% αύξηση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά αλλά και στις εξαγωγές.

Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας κυρίως στον τομέα της υποσυσκευασίας αλλά και άλλων τμημάτων της παραγωγικής διαδικασίας και την απόφαση αυτή ανακοίνωσε σε χθεσινή ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο CEO της εταιρείας Tom Seepers.

«Η ποιότητα των προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ, δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα του γάλακτος της περιοχής της Ηπείρου και των αυστηρών προτύπων παραγωγής, αλλά και στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της», τόνισε ο κ. Seepers.

Επίσης όμως, υπήρξε και μία επίσημη τοποθέτηση μέσω ανακοίνωσης της εταιρείας, στην οποία ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Μιχ. Παναγιωτάκης τονίζει:

 «Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανακοίνωση της απόφασής μας να αυξήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Η προσέγγισή μας για την επιχείρηση είναι μακροπρόθεσμη και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε την οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗΣ και να προσφέρουμε μακροχρόνια απασχόληση στους εξειδικευμένους υπαλλήλους μας, καθιστώντας τους μέρος της σταθερής αισιοδοξίας που μας διακατέχει για τις προοπτικές της εταιρείας».

 

Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο

 

Η πορεία της εταιρείας και οι αποφάσεις της διοίκησης εκ του αποτελέσματος πια δε μπορούν παρά να χαρακτηριστούν απόλυτα επιτυχημένες, ίσως μάλιστα, το ρίσκο που πήραν οι νέοι μέτοχοι της εταιρείας το 2012, να μην τους έχει αναγνωριστεί ακόμη, κάτι που ανέφερε ο κ. Seepers στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, αλλά αυτό είναι περισσότερο ένα τυπικό, ίσως και με ηθική διάσταση, θέμα.

Το στοίχημα φαίνεται πως έχει κερδηθεί, η εταιρεία θεωρείται ένα από τα διαμάντια της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας και η στήριξη που παρέχει σε 5.000 παραγωγούς, ενισχύοντας είτε αποκλειστικά είτε συμπληρωματικά το εισόδημά τους, είναι τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας για την τοπική οικονομία.

Οι προοπτικές είναι θετικές, με την εταιρεία να ρίχνει το βάρος ολοένα και περισσότερο στην βοήθεια στους παραγωγούς, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερο επαγγελματίες, και με τις κατάλληλες συμβουλές και τη συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας, να μπορέσουν να παράξουν μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος, κορυφαίας ποιότητας, για την παραγωγή της ΠΟΠ φέτας.

Ο αριθμός των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζεται σε επαγγελματική βάση η εταιρεία έχει αυξηθεί και αυτό γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, η ΔΩΔΩΝΗ εξακολουθεί να δίνει τις υψηλότερες τιμές στην αγορά και υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης, όπως συμβαίνει σε μία οικογένεια που λειτουργεί αρμονικά.

 

Η πρόκληση και η πρόσκληση

 

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων ακούστηκαν με θετική διάθεση από την εταιρεία και την αγορά γενικότερα, όμως όλοι τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δουν πράξεις.

Από την άλλη όμως, ίσως για πρώτη φορά ένα κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας παραδέχτηκε πως είναι τεράστιο το πρόβλημα στην ελληνική αγορά γάλακτος με τις παράνομες εισαγωγές από ανταγωνίστριες εταιρείες, που το χρησιμοποιούν μάλιστα για την παραγωγή του προϊόντος ΠΟΠ.

Ο κ. Seepers τόνισε πως η ενέργεια αυτή υποβαθμίζει αφενός το παραγόμενο προϊόν και αυτό εκτός του ότι αποτελεί παραβίαση των κανόνων, υποβαθμίζει και την αξία του. Χαρακτήρισε ακόμη εξαιρετικής σημασίας την προοπτική σύστασης της Διεπαγγελματικής, που θα συνενώσει τις βιομηχανίες με τους παραγωγούς.

«Μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όχι μόνο με τον έλεγχο, αλλά και με την προβολή του προϊόντος στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Το πλάνο ανάπτυξης

 

Η ΔΩΔΩΝΗ ετοιμάζει στο μεταξύ την παραγωγή κάποιων νέων προϊόντων τους προσεχείς οκτώ μήνες, αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η διοίκηση επενδύει πολλά στο εργοστάσιο της Κύπρου, με την παραγωγή χαλουμιού να έχει φτάσει τους 5.000 τόνους ετησίως και τη ζήτηση να σημειώνει τεράστια αύξηση στο εξωτερικό.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου