Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 09:26
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουλίου 2019
Επικαιρότητα

Όταν η συνέργεια φέρνει αποτελέσματα 

Off

Τον διπλασιασμό των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά και συνολικά τον ευπρεπισμό του χώρου είχε ως αποτέλεσμα η παρέμβαση του νοσοκομείου Χατζηκώστα σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατασκευή του υπαίθριου χώρου στάθμευσης του νοσοκομείου.  Ένας χώρος που πλέον δε θυμίζει σε τίποτε ούτε την αλάνα του παρελθόντος, ούτε και την εικόνα ζούγκλας που εμφάνιζε, έχει μετατραπεί σε έναν αξιοπρεπέστατο χώρο στάθμευσης, με ένα έργο υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι επιβεβαιώθηκε μέσα από την υλοποίησή του, ότι η συνεργασία των φορέων μπορεί να αποτελέσει πραγματικά μία σημαντική επιλογή, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που επί χρόνια δεν έβρισκαν λύση.

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πριν λίγες εβδομάδες με διαθέσιμο αριθμό θέσεων για στάθμευση 318 Ι.Χ έναντι 167 που ήταν διαθέσιμες με την προηγούμενη άθλια εικόνα. Εξίσου σημαντική όμως, είναι και η πρόβλεψη της μελέτης, που υλοποιήθηκε στη φάση της κατασκευής και αναφέρεται στη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης γα τα Ι.Χ των ΑμΕΑ, των νεφροπαθών αλλά και των εθελοντών αιμοδοτών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λειτουργίας του νέου χώρου στάθμευσης του νοσοκομείου παρουσία σύσσωμης της διοίκησης του νοσοκομείου, διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων, εργαζομένων αλλά και του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, την ανταπόκριση και θετική διάθεση του οποίου στα αιτήματα του νοσοκομείου, εξήρε ο διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης.

«Το έργο αυτό είναι μία νίκη των δυνάμεων της συνεργασίας και της ευθύνης. Η κατασκευή του δεν ήταν εύκολη και για γραφειοκρατικούς και για άλλους λόγους, με σημαντικότερο τη χρηματοδότηση. Όμως, αν δεν ήταν ο κ. Καχριμάνης και η Περιφέρεια που συνεχώς ανταποκρίνονται στα αιτήματα του νοσοκομείου, δε θα γινόταν», ανέφερε ο κ. Καρβούνης, που έπλεξε ακόμη το εγκώμιο των τεχνικών υπηρεσιών, της επιβλέπουσας αρχής, αλλά και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου και της Περιφέρειας.

Ο Αλ. Καχριμάνης από την πλευρά του λίγο πριν την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, χαρακτήρισε υποχρέωση την ανταπόκριση της Περιφέρειας σε κάθε αίτημα δημόσιου φορέα.

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε αίτημα και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από φορείς του δημοσίου όχι από συγχρηματοδοτούμενα έργα, αλλά από εθνικούς πόρους, μέσα από το ΠΔΕ, να φτιάξουμε έργα που υπηρετούν τον πολίτη και το κοινό καλό», ανέφερε, κάνοντας μνεία στην άριστη συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

 

Αντιμετωπίζονται 

οι δυσκολίες

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο κ. Καρβούνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προσπάθειες συνεχούς αναβάθμισης του νοσοκομείου, των υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες.

«Πιστεύω, ότι αρχίζουμε να κερδίζουμε το στοίχημα της ποσοτικής και της ποιοτικής αναβάθμισης του νοσοκομείου. Η δυσμενής οικονομική συγκυρία αποτέλεσε για εμάς πρόκληση και ευκαιρία για να αναζητήσουμε λύσεις εκεί που άλλοι σήκωναν τα χέρια ψηλά. Μέσα από τη συνεργασία με άλλους φορείς, όπως η Περιφέρεια, αρχίζουμε να ανατρέπουμε μία δύσκολη κατάσταση», συμπλήρωσε ο κ. Καρβούνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ