Αθλητικά

Στόχος το Τόκιο για τον Στέφανο Ντούσκο

Off

Το όνειρο του Στέφανου Ντούσκου για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο παραμένει ζωντανό και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση την επόμενη χρονιά, στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης, όπου επίσης θα δοθούν αρκετά εισιτήρια.

Ο 22χρονος Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στο Λιντζ της Αυστρίας στο Παγκόσμιο, πέρασε στον μικρό τελικό του Σκιφ Ανδρών κι εκεί πήρε την πέμπτη θέση, μόλις δύο θέσεις πίσω από την πρώτη τριάδα που εξασφάλιζε το εισιτήριο για το Τόκιο. Ήταν μία κούρσα όπου οι αντίπαλοι του Στέφανου ήταν μεγαλύτεροι στην ηλικία και πιο έμπειροι. Στην παγκόσμια κατάταξη κατέλαβε την ενδέκατη θέση.

Όσον αφορά στον έτερο Πρωταθλητή του Ν.Ο.Ι. που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Ανδρών, τον Θανάση Παλαιοπάνο, η ελληνική Δίκωπος στην οποία συμμετείχε με πλήρωμα τον Γιάννη Καλανδαρίδη από τον Βόλο, πήρε την τέταρτη θέση στον Δ΄ Τελικό τερματίζοντας σε 6.42.72. Έτσι το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την παρουσία του καταλαμβάνοντας την 22η θέση στη γενική κατάταξη.

Οι τρεις Πρωταθλητές, Ντούσκος, Παλαιοπάνος, Καλανδαρίδης, έφτασαν χτες αεροπορικώς στα Γιάννενα, προκειμένου να λάβουν μέρος με την ελληνική Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Παμβώτιδα. Στο Αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν θερμά παράγοντες, προπονητές και αθλητές του Ν.Ο.Ι., οι οποίοι ευχήθηκαν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. 

 

Το Βαλκανικό 

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν τα νεαρά «κουπιά» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο στη λίμνη της Καστοριάς, όπου διεξήχθησαν οι καθιερωμένες αγωνιστικές προκρίσεις από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με στόχο την επιλογή της ομάδας που θα λάβει μέρος στο φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα. 

Συνολικά οκτώ Γιαννιωτόπουλα έλαβαν, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκαναν στην Καστοριά, πρόσκληση από την ΕΚΦΟΝΣ για το Βαλκανικό και παραμένουν στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας για προπονήσεις με το εθνικό μας συγκρότημα. Πρόκειται για τους Παύλο Φαϊτά (Σκιφ Εφήβων), Γιώργο Κώτσια (Σκιφ Εφήβων), Ηλία Μπλέτσα – Θανάση Μάστακα (Δίκωπος Παίδων), Σπύρο Γεωργίου – Ανδρέα Καρέτσο (Δίκωπος Παίδων), Ιάσονα Εξάρχου (Σκιφ Παίδων) και Κατερίνα Γκόγκου (Σκιφ Κορασίδων).

Συνολικά, ωστόσο, θα είναι δέκα οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι της Σερβίας. Μαζί με τους οκτώ που πέρασαν επιτυχώς τις προκρίσεις της Καστοριάς, στην αποστολή θα συμμετέχει επίσης ο Λεωνίδας Παλαιοπάνος, ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης φέτος, καθώς και ο Βαλκανιονίκης πηδαλιούχος Ιάσονας Κιτσάκος. Οι δυο αθλητές επίσης προπονούνται αυτή την περίοδο με την Εθνική ενόψει Βαλκανικού. Την αποστολή του Ν.Ο.Ι. συνόδευσαν στην Καστοριά οι προπονητές Αγγελική Γκρέμου και Φώτης Λιόντος.

 

Το Πρωτάθλημα Αρχαρίων

Κυρίαρχος αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στη 2η φάση της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ανάπτυξης που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στη λίμνη της Καστοριάς με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου. 

Στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, οι νεαροί αθλητές του Ν.Ο.Ι. της κατηγορίας αρχαρίων κατέκτησαν τρία χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια φέρνοντας τον Όμιλο στην πρώτη θέση και αναδεικνύοντάς τον Πολυνίκη! Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, ο Ν.Ο.Ι. αναδεικνύεται Πολυνίκης Ελλάδος για το 2019, έχοντας τα περισσότερα χρυσά μετάλλια για φέτος, πέντε στο σύνολό τους. 

 

Τα μετάλλια 

Πιο αναλυτικά, μετάλλια για τα Γιάννενα κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Το Τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Κορασίδων με τις Όλγα Δόση – Χριστίνα Παπαϊωάννου – Δήμητρα Παπαϊωάννου – Σοφία Παπαζαχαρή (χρυσό).

*Το Σκιφ Κορασίδων (12) με τη Νεφέλη Ντάρα (χρυσό).

*Το Τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων με τους Στέφανο Δημητρίου – Σταύρο Μέγα – Άγγελο Κολιό – Βασίλη Ντέμο (χρυσό).

*Το Τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων (δεύτερο πλήρωμα) με τους Σωκράτη Σκαμνέλη – Δημήτριο Κούτρα – Βασίλη Κωστούλα – Κων/νο Γιώτη (χάλκινο).

*Το Διπλό Σκιφ Αρχαρίων Παίδων με τους Φίλιππο Παπαβασιλείου και Άγγελο Λαγό (χάλκινο).

Εξαιρετικές εμφανίσεις στη λίμνη της Καστοριάς πραγματοποίησαν επίσης, βάζοντας γερές βάσεις για το μέλλον, οι αθλητές: Άγγελος Παπαζαχαρής, Κων/νος Τζοβάρας, Δημοσθένης Κουτσογιάννης, Λουκία Γκόγκου, Χριστίνα Βήχα, Έλενα Παπαζαχαρή, Μαρία Παππά, Αγγελική Ευθυμίου, Ελένη Τσιάρα, Νικόλαος Γκρέμος και Ελένη Τσερίκη.

Την αποστολή του Ομίλου συνόδευσαν στην Καστοριά ως αρχηγός ο Έφορος Κωπηλασίας του Ομίλου Θανάσης Κιτσάκος και οι υπεύθυνοι προπονητές Βασίλης Ευθυμίου, Δημήτρης Δερέκας και Γιάννης Τσίλης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου