Επικαιρότητα

Νέα δεδομένα στις εκλογές για το ΤΕΕ Ηπείρου

Off

Μία κυρίαρχη διαφοροποίηση σε σχέση με τις εκλογές του 2016 θα έχει η εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Τμήματος Ηπείρου – Λευκάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. 

Η παράταξη με επικεφαλής τον Ι. Τσίγκρο με τον τίτλο Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών κατέρχεται εξαιρετικά ενισχυμένη στις εκλογές, αφού η Διάδραση με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Λάμπρου, που προέρχεται από τον ίδιο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο, έχοντας μάλιστα και την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, δεν κατέρχεται ως ανεξάρτητη, αλλά ο κ. Λάμπρου και άλλα στελέχη της παράταξης συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ.

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια για την παράταξη που προέρχεται από τη Ν.Δ είναι να καταφέρει να είναι αυτή που θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου την επόμενη μέρα των εκλογών, αναζητώντας συνεργασία, καθώς το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας είναι αδύνατο για μία διαδικασία που υλοποιείται εδώ και χρόνια με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος, πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές και προσεγγίσεις, που η διοίκηση του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ προερχόταν από τη συνεργασία των παρατάξεων που ανήκαν στις υπόλοιπες κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού κόσμου, όπως το Κίνημα Αλλαγής και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Παππάς θα είναι εκ νέου επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών, που συνεργάστηκε με την παράταξη ΔΕΣΜΗ, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Λυκοτραφίτη, που επίσης κατεβάζει πλήρες ψηφοδέλτιο.

Όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στην προσεχή αναμέτρηση, κανονικά θα λάβουν μέρος στις εκλογές, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, η Αριστερή Κίνηση Μηχανικών και η Αριστερή Συνεργασία Μηχανικών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ