Επικαιρότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Off

Σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου βρίσκεται το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύνταξη και υποβολή της πρότασης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών, προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Μεταφορών. 

Σε μία κοινή προσπάθεια να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, τα Αστικά ΚΤΕΛ της χώρας μέσω της Ομοσπονδίας, υπέβαλαν τη σχετική πρόταση στο υπουργείο, με απώτερο σκοπό να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα 32 Αστικά ΚΤΕΛ της χώρας. Το έργο της εγκατάστασης θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ειδικού Λογαριασμού Εισφοράς 1% από τις ακαθάριστες εισπράξεις των ΚΤΕΛ, ενώ το συνολικό έργο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στεφ. Μουστακλής, ανέρχεται στα 16 εκ. ευρώ.

Επειδή το σύνολο του ποσού είναι αδύνατο να καλυφθεί με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα ή από εθνικούς πόρους, οι μέτοχοι των Αστικών ΚΤΕΛ θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσουν από ίδιους πόρους το εγχείρημα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της μηχανογράφησης και του απαιτούμενου τεχνικού εξοπλισμού, καθώς και την άδεια χρήσης του  λογισμικού για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων.

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι το μέλλον για τις αστικές συγκοινωνίες και το μεταφορικό τους έργο. Θα είναι προς όφελος του πολίτη που θα απολαμβάνουν καλύτερες και πιο σύγχρονες υπηρεσίες, θα είναι και προς όφελος των ΚΤΕΛ που θα έχουν τη δυνατότητα του ελέγχου και της ταυτοποίησης σημαντικών στοιχείων για τα δρομολόγια, τους χρόνους ανταπόκρισης, τις καθυστερήσεις, αλλά και για τις επιλογές των επιβατών. 

Η Ομοσπονδία προφανώς αποδέχθηκε να συνεισφέρουν οι μέτοχοι των ΚΤΕΛ για την ενίσχυση και υλοποίηση της πρότασης, γιατί αυτό σταδιακά, θα μεταβάλλει προς το καλύτερο τη λειτουργία μας», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Μουστακλής.

 

Αυξημένη η κίνηση το 2019

Τα απολογιστικά στοιχεία στο μεταξύ της κίνησης των επιβατών με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων δείχνουν μία σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2018, αφού διατέθηκαν 4,3 εκατομμύρια εισιτήρια για τις μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο, με το 50% αυτών να αναφέρεται σε μετακινήσεις από και προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.«Θεωρώ, ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού στο μέτρο του δυνατού, αλλά κυρίως σε αυτά που αφορούσαν στις γραμμές προς το Πανεπιστήμιο, όπου χρειάστηκε να ενισχύσουμε τα δρομολόγια κάτι που για εμάς σημαίνει μεγαλύτερο κόστος αφού απαιτούνται περισσότερα λεωφορεία και περισσότερο προσωπικό. Θεωρώ όμως, ότι καταφέραμε να επιλύσουμε τα βασικά ζητήματα που έθεταν οι φοιτητές αλλά και οι τοπικοί φορείς», σημείωσε ο κ. Μουστακλής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ