Επικαιρότητα

Πρωτοβουλία για αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης

Off

Από σήμερα Παρασκευή, καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν αίμα, χωρίς να προσέρχονται στα τμήματα αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τα δύο νοσοκομεία σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ μπροστά από το διοικητήριο, ανέλαβε την πρωτοβουλία, ώστε να αποφορτιστούν αφενός τα νοσοκομεία από επιπλέον πολίτες που σπεύδουν να δώσουν αίμα αλλά και για να αντιμετωπίσει την δραματική έλλειψη σε μονάδες αίματος.

Όπως είχε αναφέρει και πριν από λίγες ημέρες η διευθύντρια αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ Ελ. Ζερβού ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών είχε μειωθεί σημαντικά, γιατί υπάρχει ο φόβος της προσέλευσης και επαφής με ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στα νοσοκομεία.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση επανήλθε σε δραματικά επίπεδα και είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφερε η κα Ζερβού ότι μόλις τη Δευτέρα και την Τρίτη υπήρξαν μόνο εννέα μονάδες αίματος από εθελοντική αιμοδοσία. Η κατάσταση βελτιώθηκε την Τετάρτη και αναμένεται να βελτιωθεί κι άλλο με τη λειτουργία των φορητών μονάδων αιμοδοσίας στο κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει:

«Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεθοδικό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία για αίμα και στην πρόσκληση – έκκληση καλούνται να συστρατευθούν όλοι οι πολίτες είτε είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι.  Επισημαίνεται πως για όσο διάστημα διαρκέσει η δράση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ καθώς και οι απαγορεύσεις που προβλέπονται από τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου