Επικαιρότητα

Μεγάλη δυναμική για την ελληνική φέτα

Off

Η τεράστια δυναμική που έχει η ελληνική φέτα, το κύριο εξαγώγιμο προϊόν από την αγροτική παραγωγή, ώστε να λάβει μία καίρια θέση στις κουζίνες του κόσμου, επιβεβαιώθηκε στην έκθεση προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, με τους εκπροσώπους του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, των επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων, που βρέθηκαν εκεί, να μεταφέρουν ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα για την φέτα ΠΟΠ.

Μεταξύ εκείνων που παραβρέθηκαν στη Νέα Υόρκη και συμμετείχαν στις Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους της αμερικανικής αγορά αλλά και δημοσιογράφους και ο πρόεδρος του ΓΕΩ ΤΕΕ Ελλάδας Σπ. Μάμαλης, που μίλησε στο ITV για το αποτύπωμα της προσπάθειας αυτής και τις δυνατότητες που έχει το κύριο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν να κατακτήσει μία ακόμη καλύτερη θέση στην διατροφική αγορά του εξωτερικού.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη δυναμική για την ελληνική φέτα, ειδικά στη Νέα Υόρκη, όπου το ελληνικό φαγητό είναι η νέα τάση με τη φέτα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Η δουλειά που έχει γίνει είναι σημαντική, αλλά απαιτούνται πολλά περισσότερα, ώστε η φέτα να διαφοροποιηθεί πλήρως από άλλα προϊόντα τύπου φέτας. Είχαμε την ευκαιρία να εισπράξουμε την δυναμική του ελληνικού προϊόντος, με τη φέτα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κουζίνας της Νέας Υόρκης, και στα μεγάλα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια», ανέφερε ο κ. Μάμαλης.

 

Στήριξη στους γεωτεχνικούς

Ο κορωνοϊός ωστόσο έχει πλήξει τον κλάδο των γεωτεχνικών, παρότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ζήτησε από την αρχή, όπως και έγινε άλλωστε, από την κυβέρνηση να μη δοθεί κυβερνητική εντολή για να μπει λουκέτο στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων, προκειμένου η ελληνική παραγωγή να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ο κ. Μάμαλης ωστόσο μίλησε για την ένταξη κλάδων και ΚΑΔ (περισσότεροι από 80) στη λίστα με τα επαγγέλματα που πλήττονται από τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι έγινε μία σκληρή και συστηματική δουλειά, σε συνεργασία με την κυβέρνηση για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου