Επικαιρότητα

Οι κάμερες «θερμαίνουν» το εκπαιδευτικό τοπίο

Off

Την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζητούν από το υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συνεπικουρούμενοι από συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία πραγματοποίησαν την Τρίτη το μεσημέρι μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Το σημείο αιχμής ωστόσο που προκαλεί όπως φαίνεται ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις δεν είναι άλλο από την υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα τοποθέτησης κάμερας στις σχολικές αίθουσες, ώστε να παρακολουθούν το μάθημα όσοι μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν διά ζώσης, αλλά από το σπίτι τους.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση ήταν αρκετά μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας, κάτι που δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο, τη στιγμή που μόνον ο αριθμός των αναπληρωτών στην περιοχή των Ιωαννίνων ξεπερνά τους 300, ενώ ο αριθμός των μόνιμων δασκάλων και καθηγητών ξεπερνά τους 1500.

Από την άλλη, όπως επισήμαναν στελέχη του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος στην πόλη, αλλά και εκπρόσωποι φορέων που συμπαρίστανται στον αγώνα τους και τα αιτήματά τους, ανεξάρτητα από το ότι η σχολική χρονιά πλησιάζει σε αυτές τις συνθήκες προς το τέλος της, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το αμέσως επόμενο διάστημα εάν το υπουργείο δεν αλλάζει τη στάση του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κων. Παργανάς τόνισε, ότι οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν από την 1η Ιουνίου στο φυσικό τους χώρο εάν αυτό προτείνουν οι επιστήμονες, αλλά δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω στη διεκδίκησή τους, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και κυρίως η διάταξη για τις κάμερες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στεφ. Μιχάλης, ενώ τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασαν σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, ο Θαν. Μαχτσίρας ως μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και η Χριστ. Τουλκιαρίδου, μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου