Επικαιρότητα

Η λύση βρίσκεται στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Off

Την ευχή να μη βγει αληθινή η εκτίμησή του, ότι η χώρα βαδίζει σε ένα τρίτο μνημόνιο, εξέφρασε από τα Γιάννενα ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οκ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την άποψη πως λόγω των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης και εξαιτίας του ότι δεν ήταν προετοιμασμένη, η Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν στην οποία βρέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η διαπραγμάτευση κατέληξε σε αδιέξοδο και ακολούθως προκλήθηκαν οι εκλογές.
«Η Ελλάδα σήμερα χάνει 1 δισ. ευρώ το μήνα και θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 δισ. για το 2015 και τουλάχιστον άλλα 50 για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της. Εμείς πιστεύαμε, ότι τον Φεβρουάριο θα τελειώναμε με το μνημόνιο και θα μπαίναμε σε μία νέα φάση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Βγαίναμε από το μνημόνιο, όμως τώρα πήραμε μία περίοδο διαπραγμάτευσης περισσότερο με τον εαυτό μας», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης που πρόσθεσε πως η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η λύση του προβλήματος της Ελλάδας δεν βρίσκεται ούτε στην Κίνα ούτε στη Ρωσία ούτε στη Λατινική Αμερική αλλά στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στις συζητήσεις με τους εταίρους μας. Εμείς πρέπει να επιλέγουμε τις μεταρρυθμίσεις και θεωρώ ότι τα μνημόνια έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει μόνοι μας εδώ και χρόνια».
Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι εκνευρισμένοι και αναστατωμένοι από τις θέσεις και τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό έχει τραυματιστεί σε σημαντικό βαθμό. «Οφείλουμε να χαράξουμε μία νέα εθνική πολιτική πέρα και πάνω από κόμματα μία εθνική πολιτική χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Η Ν.Δ. θα είναι μία υπεύθυνη αντιπολίτευση, όμως το σημαντικό είναι να έχουμε μία σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Ήδη είναι ορατή η ροπή της κυβέρνησης προς το ρεαλισμό, μακριά από ιδεοληψίες με μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος».

Κανένα θέμα ηγεσίας
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία συνυπέγραψε η Ν.Δ. και ο Αντ. Σαμαράς, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι όσοι αντέδρασαν «δεν διάβασαν την ανακοίνωση, που περιέγραψε την ξεκάθαρη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα». 
Αναφορικά με το εάν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε πως τα προβλήματα της χώρας είναι πολύ σημαντικότερα και πως η Ν.Δ. δεν έχει λόγο αυτή την περίοδο να μπει σε μία φάση εσωστρέφειας. «Μέσα από τα συντεταγμένα όργανα του συνεδρίου μας, όταν, όποτε και εάν χρειαστεί θα δρομολογήσουμε τις όποιες εξελίξεις, αλλά προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο απώτερο μέλλον». 
Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης σχολίασε και τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την επανίδρυση της δημόσιας τηλεόρασης. «Είμαστε υπέρ μίας δημόσιας τηλεόρασης υψηλού επιπέδου και όχι υπέρ της εξυπηρέτησης κάποιων συνδικαλιστικών ρετιρέ. Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να το προστατέψουμε. Την ΕΡΤ πάντως των κακομαθημένων και υψηλά αμειβόμενων συνδικαλιστών δεν τη θέλουμε», κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου