Επικαιρότητα

«Ανοίγει» ξανά για τον τουρισμό το Αεροδρόμιο

Off

Το Σάββατο 4 Ιουλίου αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, η πρώτη πτήση τσάρτερ από το Κίεβο της Ουκρανίας, μεταφέροντας επισκέπτες στα ηπειρωτικά παράλια. 

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έπειτα από την μεγαλύτερη αύξηση που κατέγραψε μεταξύ των αεροδρομίων της χώρας τα δύο τελευταία χρόνια, βρέθηκε στον κυκεώνα της κρίσης της πανδημίας με το σύνολο των πτήσεων τσάρτερ από τις σκανδιναβικές χώρες, που είχαν προγραμματιστεί να αναβάλλονται, όπως και οι υπόλοιπες από το Ισραήλ και τη Γερμανία, που είχαν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. 

Μπαίνοντας σταδιακά όμως στην τουριστική σεζόν, και με τους τουριστικούς πράκτορες σε Ελλάδα και εξωτερικό να αναζητούν και πάλι «πακέτα» διακοπών για τους πελάτες τους, άνοιξε η αγορά της Ουκρανίας, που θεωρείται ως μία ανερχόμενη τουριστική δύναμη στην Ευρώπη.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν, ότι οι συζητήσεις και επαφές μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων σε Ουκρανία και Ελλάδα και με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχουν ολοκληρωθεί και μάλιστα προ ημερών οριστικοποιήθηκε ο προγραμματισμός των πτήσεων από το Κίεβο. 

Η έναρξη των πτήσεων θα γίνει στις 4 Ιουλίου και η τελευταία προγραμματισμένη πτήση τσάρτερ προβλέπεται να γίνει στις 10 Οκτωβρίου. Κύριοι προορισμοί των επιβατών που θα έρθουν για διακοπές είναι τα ηπειρωτικά παράλια, Σύβοτα και Πάργα κατά κύριο λόγο, αλλά και οι προορισμοί της νότιας Αλβανίας.

 Οι πτήσεις θα εκτελούνται από την αεροπορική εταιρεία small planet με αεροσκάφη Air Bus 737/800. Η εταιρεία αυτή έχει πραγματοποιήσει πτήσεις προς τα Ιωάννινα, μεταφέροντας επισκέπτες από τη Σουηδία.

 

Φως και για πτήσεις 

από Σκανδιναβία

Το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων της χώρας επιτρέπει την έναρξη των συζητήσεων με τους φορείς με τους οποίους υπάρχει συνεργασία τα τελευταία χρόνια, για την εκτέλεση πτήσεων από τις σκανδιναβικές χώρες. 

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οριστικοποιημένες αποφάσεις, υπάρχει ένα περιθώριο αισιοδοξίας, ώστε κάποιες από τις προγραμματισμένες πτήσεις από τον περσινό χειμώνα, να ξεκινήσουν και πάλι από τις 15 Ιουλίου με τους επισκέπτες να έχουν προορισμό τα ηπειρωτικά παράλια, αλλά και την περιοχή του Ζαγορίου

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου