Πολιτισμός

Μία ματιά στην αρχαία Δωδώνη μέσα από καρτ ποστάλ

Off

Μία ματιά στην ιστορία της αρχαίας Δωδώνης όπως την προσλαμβάνουμε στις ημέρες αποτελεί η έκθεση στην Πινακοθήκη των Μελιγγών από card-postal και επιστολικό υλικό που έχουν επίκεντρο την αρχαία Δωδώνη, από τη συλλογή του δικηγόρου Γεώργιου Χ. Βώττη.

Τα έγκαινια της έκθεσης που διοργανώνει η Αδελφότητα Απανταχού Ευρισκομένων Μελιγγιωτών έγιναν το Σάββατο το βράδυ στους Μελιγγούς το χωριό της Δωδώνης που αποτελεί για μία ακόμα χρονιά μία ξεχωριστή εστία πολιτισμού με προτάσεις που προκαλούν το ευρύτερο ενδιαφέρον των φίλων των τεχνών.

Στην έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Στο καλοσώρισμα από τη μεριά των Μελιγγιωτών ο Περικλής Παππάς έδωσε το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων στο χωριό ενώ ο Κώστας Τασούλας αναφέρθηκε στο ρόλο της ενεργούς μνήμης ιδιαίτερα στην εποχή της ψηφιακής απεικόνισης. 

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης ανακοίνωσε με την ευκαιρία και τη διενέργεια και φέτος του Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης ευχαριστώντας για τη στήριξη τον Κ. Τασούλα. ενώ ο ίδιος ο συλλέκτης μίλησε για τη λειτουργία της μνήμης ως κίνητρο για την έρευνα και τη συλλογή τεκμηρίων.

Στην έκθεση παρουσιάζεται υλικό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (1904) και ακολουθώντας μια χρονολογική διαδρομή, ανασύρονται μνήμες στον επισκέπτη, μέσα από cart-postal και επιστολικό υλικό.

Φάκελοι και κάρτες, με διάφορες θεματικές (αρχαιολογικά ευρήματα στον χώρο της Δωδώνης, εκδηλώσεις στην Δωδώνη, αρχαία θέατρα, ηθοποιοί σε τραγωδίες, κ.ά.) σηματοδοτούν τη διαχρονικότητα της Δωδώνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα, απογευματινές ώρες (6:30 – 9:00).

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου