Επικαιρότητα

ΜΕΡ. ΤΖΟΥΦΗ Αναντίστοιχη με τις ανάγκες η ενίσχυση του ΕΣΥ

Off

Χωρίς κάποια δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, ολοκληρώθηκε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την ενδυνάμωση του ΕΣΥ με προσωπικό, όπως αναφέρει τουλάχιστον η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 16.000 συμβασιούχοι προσλήφθηκαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες και εξασφαλίζοντας τη λειτουργία των δημόσιων δομών. «Ωστόσο, μεγάλο ποσοστό συμβασιούχων αναμένεται να απολυθεί», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ως παράδειγμα ανέφερε τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όπου σήμερα υπηρετούν με τις συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας 630 εργαζόμενοι (ΠΓΝΙ: 507, Χατζηκώστα: 123), υπογραμμίζοντας πως η μη ανανέωση των συμβάσεων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία τους και θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες ανθρώπους που διαθέτουν σημαντική εμπειρία.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η πανδημία του κορωνοϊού κατέδειξε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του ΕΣΥ και υπογράμμισε πως «η στελέχωσή του είναι αναντίστοιχη με τις αυξημένες ανάγκες». Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, σε ανανέωση όλων των συμβάσεων των επικουρικών, σε εφαρμογή του κανόνα 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις, καθώς και σε υιοθέτηση διαδικασιών απόλυτης διαφάνειας στην επιλογή των θέσεων που προκηρύσσονται.

 

Για την πρόσβαση 

ΑμεΑ στα σχολεία 

Στα προβλήματα προσβασιμότητας των μαθητών με αναπηρία στα σχολικά κτήρια αναφέρθηκε η Μερόπη Τζούφη, στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Βουλής για τα θέματα των ΑμεΑ, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

 Τόνισε πως ήδη από το 2016, το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε την καταγραφή των ελλείψεων, διαπιστώνοντας πως μεγάλο ποσοστών σχολικών μονάδων δε διέθετε τις κατάλληλες υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε 35 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», με σκοπό να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις των σχολείων (πχ: ράμπες, κατάλληλοι χώροι υγιεινής).

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ «η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά και τεχνικά τους Δήμους και τις Περιφέρειες».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ