Επικαιρότητα

Ιχνηλάτηση μετά τα δύο κρούσματα στην «Αγία Ελένη»

Off

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε δύο ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στην Παιδόπολη «Αγία Ελένη». 

Πρόκειται για τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και όπως είναι φυσικό, έχει προκληθεί έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού εντός της δομής, αλλά και έξω από αυτήν, αφού μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, οι διαμένοντες είχαν την απόλυτη ελευθερία στις μετακινήσεις τους. Αμέσως μόλις το Εργαστήριο επιβεβαίωσε τα δύο θετικά κρούσματα στους ανηλίκους, που παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία και δε χρειάστηκε να νοσηλευτούν, σήμανε συναγερμός στις τοπικές υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία. Έτσι, το πρώτο μέτρο που ελήφθη και εφαρμόστηκε είναι η καραντίνα του συνόλου των διαμενόντων στη δομή, μέχρι νεωτέρας και σίγουρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διενέργειας των τεστ στις κοντινές επαφές των δύο κρουσμάτων. 

Επίσης, σήμανε γενική κινητοποίηση προκειμένου να εντοπιστούν οι οδηγοί ταξί που φέρεται να μετέφεραν τους ανήλικους την Τρίτη στο νοσοκομείο, όπου έκαναν το τεστ.

Η ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την ευθύνη να ελέγχει την πύλη εισόδου της Παιδόπολης όπου δεν επιτρέπεται να εξέλθει κανείς, εκτός αν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος και μόνο με την επίδειξη σχετικού εγγράφου και συνοδεία ιατρού. Επίσης, επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους σχετίζονται με τη λειτουργία της δομής.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν και χθες το πρωί στην Παιδόπολη, όπου έλαβαν 40 δείγματα για την ανίχνευση κορωνοϊού, με τα αποτελέσματα να αναμένονται.

 

Αποχώρησε ΜΚΟ…

Αίσθηση στο μεταξύ προκαλεί η πληροφορία, ότι από το απόγευμα της Τρίτης, όταν επιβεβαιώθηκαν τα δύο κρούσματα, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως ενημέρωση, αποχώρησε από τη δομή της «Αγίας Ελένης», μία ΜΚΟ, που συμμετείχε στο πρόγραμμα λειτουργίας. Μάλιστα την έκπληξή τους για τη στάση της συγκεκριμένης ΜΚΟ εξέφρασαν και υπάλληλοι άλλων ΜΚΟ που επίσης εργάζονται στη δομή.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ