Πολιτισμός

«Όταν έρχονται οι φίλοι μας»

Off

Την Κυριακή διοργανώνεται μία παράσταση θεάτρου Playback στην αυλή του Θυμωμένου Πορτραίτου.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

«Εμείς θα προσφέρουμε λέξεις, εικόνες, μουσικές, αναπαραστάσεις, ιδέες, αυτοσχεδιασμούς. Εσείς την παρουσία σας, τη ζεστασιά σας και αν το νιώσετε και το θελήσετε, κάποιες από τις ιστορίες που έχετε στις αποσκευές σας….

Γιατί λέμε μια ιστορία;

για να την κατανοήσουμε, για να την ξαναθυμηθούμε, για να μας νιώσουν, για να πάρουν το μέρος μας, για να μας ακούσουν, για να την ξεφορτωθούμε από μέσα μας, για να της δώσουμε νόημα, για να τη μάθουν όλοι, για να νιώσουμε σίγουροι ότι τη ζήσαμε, για να ανακαλύψουμε κάτι που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει, για να εμπεριέξουμε τα συναισθήματα, για να έχουμε μάρτυρες, για να εξιλεωθούμε, για να εξελιχθούμε, για να την ξαναζήσουμε, για να αναπνεύσουμε, για να μη φοβόμαστε πια…»

Η Ομάδα Memento είναι οι: Κατερίνα Βαλαή, Αντιγόνη Γεωργακοπούλου, Νεφέλη Γκλέζου, Χριστίνα Δάλλα, Γωγώ Κατσούδα, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Ιωάννα Νούση, Ευαγγελία Σιούτη, Φωτεινή Τσιακλάγκανου

Φίλοι που στηρίζουν: Μιχαήλ Παππάς, Μουσικός – Παιδαγωγός,  Κωνσταντίνα Καμπουράκη, Εικαστικός – Παιδαγωγός, Συντονίστρια: Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Θεάτρου, Παιγνιοθεραπεύτρια

 

Τι είναι το θέατρο Playback;

Το Playback είναι ένα είδος θεάτρου εμψύχωσης που ξεκίνησε από την Αμερική (Jonathan Fox & Jo Salas, 1973) και αναπτύχθηκε σε διάφορες χώρες του κόσμου την τελευταία εικοσαετία. Συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τη τεχνικές που προκύπτουν από τη δραματοθεραπεία, το ψυχόδραμα και το κοινωνικό θέατρο.

Το Playback αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών. Η επικοινωνία μεταξύ θεατών και ηθοποιών γίνεται με τη βοήθεια ενός συντονιστή- σκηνοθέτη που είναι παρών στο δρώμενο και αντλεί θεματικό υλικό από το κοινό για να το αναπαραστήσουν οι ηθοποιοί μέσω αυτοσχεδιασμού. Ο αυτοσχεδιασμός περιλαμβάνει ήχους, κίνηση, διάλογο, χρήση αντικειμένων, μουσική, τραγούδι και φωτισμούς.

Είσοδος ελεύθερη – Κράτηση θέσης απαραίτητη: Βίκυ Βάββα, 6940045453.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου