Επικαιρότητα

Περιπετειώδης καταδίωξη από τη Θηροφυλακή

Off

Στη σύλληψη ενός ατόμου κατέληξε η περιπετειώδης καταδίωξη ενός Ι.Χ φορτηγού από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, σε συνεργασία με δασικούς υπαλλήλους της ΠΕ Άρτας.

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, τις νυχτερινές ώρες, κλιμάκιο της Θηροφυλακής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από δασοφύλακα, ότι στη θέση «Ρείκια» της ΤΚ Κομποτίου του Δήμου Νικ. Σκουφά, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ φορτηγό στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ένας συνοδηγός στην καμπίνα, που κρατούσε στα χέρια του έναν προβολέα και ένα ακόμη άτομο στην καρότσα, που έφερε κυνηγετικό όπλο. 

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του κλιμακίου στο σημείο που είχε υποδειχθεί από τον δασοφύλακα, υπήρξε νέα ενημέρωση, ότι ο ίδιος καταδιώκει το Ι.Χ από την ΤΚ Κομποτίου με κατεύθυνση προς τη Φλωριάδα Αιτωλοακαρνανίας, σε περιοχή, όπου έφτασε μετά από λίγο και το κλιμάκιο της Θηροφυλακής. Το Ι.Χ φορτηγό κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, καταδιωκόμενο από την Θηροφυλακή και τον δασοφύλακα και εισήλθε σε δασικό δρόμο όπου συνεχίστηκε η καταδίωξη, με τον οδηγό να αρνείται να συμμορφωθεί στις προειδοποιήσεις να σταματήσει την πορεία του οχήματος.

Λίγο μετά, στη θέση «Δαφνιά» του Δ. Αμφιλοχίας, το όχημα μείωσε ταχύτητα και ο συνοδηγός και το άτομο που ήταν στην καρότσα τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. 

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο.

 

Έναρξη σήμερα για

 τα τριχωτά θηράματα

Από σήμερα στο μεταξύ, ανοίγει και επίσημα η αυλαία για την άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων, που αποτελούν άλλωστε το βασικό αντικείμενο της κυνηγετικής δραστηριότητας για την πλειονότητα των κυνηγών στην Ήπειρο. Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ευάγγελος Λύρας σε χθεσινές του δηλώσεις με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής σεζόν απηύθυνε έκκληση στους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των γραπτών και άγραφων κανόνων της άσκησης θήρας ώστε να αποφευχθεί το παραμικρό ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος ή δυστυχήματος. Παράλληλα όμως τόνισε πως η τάση στην ανανέωση ή την έκδοση νέων αδειών θήρας, τουλάχιστον στην περιοχή των Ιωαννίνων, εμφανίζει αυξητική τάση, την οποία απέδωσε μεταξύ άλλων και στην ασφαλιστική κατοχύρωση του κατόχου άδειας θήρας, ώστε να απολαμβάνει ένα ελάχιστο επίπεδο κάλυψης για οτιδήποτε συμβεί στη διάρκεια του κυνηγίου.

Ο κ. Λύτρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως οι ενδείξεις για τους αριθμούς των θηραμάτων τη φετινή χρονιά, τόσο στο λαγό, όσο και στην πέρδικα, εμφανίζονται σημαντικά αυξημένοι.

«Προφανώς έπαιξε ρόλο η περίοδος της καραντίνας και το ότι δεν υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα στα εκπαιδευτικά. Είναι ένα θέμα που το έχουμε θίξει και στο παρελθόν ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίοδο εκγύμνασης των σκύλων, ώστε να μην προκαλούμε ενόχληση στην αναπαραγωγική δραστηριότητα των θηραμάτων», ανέφερε.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ