Αθλητικά

Νέες συνθήκες, μεγαλύτερες προκλήσεις

Off

Τη φιλοδοξία να γίνει η πρώτη μαζική αθλητική διοργάνωση στη χώρα, τον καιρό της πανδημίας, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους συμμετέχοντες έχει ο φετινός Γύρος Λίμνης, που διοργανώνεται για 14η συνεχόμενη χρονιά. 

Οι συνθήκες βέβαια δεν προσιδιάζουν σε καμία από τις προηγούμενες διοργανώσεις, η φετινή δεν θα είναι διοργάνωση των ρεκόρ συμμετοχών ή διοργάνωση των πολλών φεστιβαλικών εκδηλώσεων, μπορεί όμως σύμφωνα με τους διοργανωτές να αποτελέσει τον «πιλότο» για τη διοργάνωση αντίστοιχων αθλητικών γεγονότων σε όλη τη χώρα. 

Το Ioannina Lake Run το σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για τους διοργανωτές και για την πόλη, που φιλοδοξεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να επανεκκινήσει την οικονομία της, που σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο συνεδριακό και τον αθλητικό τουρισμό.

Στη διαφορετικότητα του φετινού αγώνα στάθηκε ο Ηλ. Σπυριούνης, διευθυντής του Lake Run, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και έχουν γίνει οι αναγκαίες προσαρμογές, που εγγυώνται την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, δρομέων και εθελοντών.

«Φέτος, δε θα κάνουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών, το Ioannina Lake Run δε θα έχει τον φεστιβαλικό χαρακτήρα των προηγούμενων, δε θα έχει τη λάμψη που σίγουρα όλοι θα θέλαμε. Εγγυόμαστε, όμως, ότι ο αγώνας αυτός θα είναι ο ασφαλέστερος για όλους τους συμμετέχοντες, γιατί αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο στις μέρες μας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Το τολμάμε γιατί έχουμε μια εμπειρία 14 χρόνων με απόλυτα επιτυχημένες κατά κοινή ομολογία διοργανώσεις», συνέχισε, ενώ ως επιπλέον λόγους παρέθεσε  τη στήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη βοήθεια της οποίας καταρτίστηκε και θα εφαρμοστεί ένα άρτιο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και τη συνδρομή του Ερυθρού  Σταυρού, του  ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, αλλά και των 250 «ετοιμοπόλεμων», όπως τους χαρακτήρισε, εθελοντών.

Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, τότε είναι βέβαιο, ότι διανοίγονται νέες προοπτικές για τον Γύρο Λίμνης από το 2021, πρόσθεσε ο κ. Σπυριούνης.

«Σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βάλαμε ως στόχο ο αγώνας των Ιωαννίνων να αποτελέσει πιλότο για την πραγματική επανέναρξη του δρομικού αθλητισμού».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη virtual version του Ioannina Lake Run, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους δεν κατάφεραν να έχουν φυσική παρουσία, να τρέξουν «εικονικά» στις διαδρομές του αγώνα, ενισχύοντας, παράλληλα, και το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη και της Πανηπειρωτικής Ένωσης για τον Νεανικό Διαβήτη.

 

Πολύπλευρη στήριξη 

Συνδιοργανωτές του 14ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου, που στηρίζουν πολύπλευρα τη διοργάνωση και αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία της μπορεί να «ξεκλειδώσει» και άλλες δραστηριότητες που προβάλλουν την περιοχή και στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Για έναν από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς στην πόλη, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για τις άοκνες προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο φέτος, που είμαστε αναγκασμένοι οι αγώνες να γίνουν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Ο αγώνας αυτός υπενθυμίζει ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε, κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες και πιεστικές συνθήκες, έως έναν βαθμό κανονικά τη ζωή μας. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Ως δημοτική αρχή είχαμε άψογη συνεργασία και θα κάνουμε και τις επόμενες ημέρες το καλύτερο που μπορούμε ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα και σε όλες τις μελλοντικές προσπάθειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος είπε πως μπορεί η φετινή διοργάνωση να μην έχει το πλήθος των συμμετοχών και των παράλληλων δράσεων των προηγούμενων ετών, αλλά είναι σημαντικό ότι διοργανώνεται. «Η διοργανώτρια αρχή έχει δώσει μεγάλη σημασία στο κομμάτι των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Αυτό πρέπει να μείνει ως αποτύπωμα, ότι θα πρέπει να ξαναδούμε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Τις έχουμε μεγάλη ανάγκη, έστω και με αυτή τη μορφή», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τις ευχαριστίες της τέλος προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών εξέφρασε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, η οποία δεν έκρυψε ότι υπήρξε προβληματισμός για τη διοργάνωση του αγώνα υπό αυτές τις συνθήκες. «Οφείλουμε να συνεχίσουμε την κανονικότητα που ένας ιός μας αφαίρεσε. Το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει ο αγώνας με όλες τις προδιαγραφές που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα, την κανονικότητα και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των δρομέων και των εθελοντών. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι όταν τα πρωτόκολλα τηρούνται, κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω και θα την πάρουμε με όποιος όρους μας βάζει η πολιτεία», τόνισε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου