Επικαιρότητα

Επάρκεια με μικρές αποκλίσεις στις τιμές

Off

Στα περσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις προς τα πάνω ή και προς τα κάτω, κινούνται οι τιμές των αμνοεριφίων στην αγορά, όπως αυτό προκύπτει και διαπιστώνεται από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Η ζήτηση πάντως μέχρι και χθες δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, υπάρχει μεγάλη επάρκεια, κάτι που ίσως οδηγήσει την τελευταία στιγμή σε μείωση της τιμής.
Αρκετά αμνοερίφια, όπως τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ευάγγελος Βαγενάς, διατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την περιοχή για την Ιταλία, και το Πάσχα των Καθολικών, όμως η επάρκεια είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να υπάρξουν ελλείψεις προϊόντων στην ελληνική αγορά.
Μικρότερες σε σχέση με τα παραδοσιακά κρεοπωλεία είναι οι τιμές στα κρεοπωλεία των μεγάλων αλυσίδων και των σούπερ μάρκετς, όμως το βασικό χαρακτηριστικό σε σχέση τουλάχιστον με την περσινή χρονιά, είναι η μικρή απόκλιση, όπως και η αποφυγή των παραπλανητικών διαφημίσεων για το καταναλωτικό κοινό, περίπτωση που υπήρξε πριν από ένα χρόνο, επισύροντας τελικά στην επιβολή μεγάλων προστίμων σε συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετς.
Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα είναι μειωμένη όπως τόνισε ο κ. Βαγενάς, χωρίς να έχουν διαπιστωθεί κραυγαλέες περιπτώσεις εκμετάλλευσης ή παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου