Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:29
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2020
Επικαιρότητα

Ενίσχυση με διαδραστικούς πίνακες και απολυμαντικά

Off

Το δεύτερο σκέλος της δωρεάς εξοπλισμού και συγκεκριμένα διαδραστικών πινάκων για τις ανάγκες των Γυμνασίων – Λυκείων και των ΕΠΑΛ από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης αλλά και μία χορηγία απολυμαντικών για τα Ειδικά Σχολεία που εξακολουθούν να λειτουργούν, από την ΚΕΔΕ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής. 

Η αρχή της διανομής έγινε από το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Κάστρο, όπου παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Αϊβατίδης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης και ο Χρ. Στουγιάννος από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμπουράκης αναμένεται και η διανομή των υλικών που έχει προσφέρει η Ύπατη Αρμοστεία για τις ανάγκες σχολείων των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, στα οποία φοιτούν προσφυγόπουλα. 

Τόσο ο κ. Καμπουράκης, όσο και ο κ. Αϊβατίδης αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία δήμου και υπηρεσιών εκπαίδευσης, ώστε να αντιμετωπίζονται το συντομότερο, τα προβλήματα που ανακύπτουν με τα τεχνικά μέσα και τις υποδομές. Άλλωστε, στο προσκήνιο βρίσκεται το μείζον θέμα των ελλείψεων ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα tablets για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η καταγραφή των αναγκών έχει ήδη γίνει, η ΠΕΔ Ηπείρου ανέλαβε την κάλυψη της αγοράς ενός αριθμού συσκευών αλλά και του κόστους των συνδέσεων, ωστόσο και ο δήμος Ιωαννιτών, σύμφωνα με τον κ. Αϊβατίδη πρόκειται να συνδράμει οικονομικά για την αγορά και άλλων συσκευών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία του δήμου. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου