Επικαιρότητα

Σειρά πήραν δύο πλατάνια στην Πλατεία Μαβίλη

Off

Άλλα δύο πλατάνια στην παραλίμνια περιοχή και συγκεκριμένα στην πρασιά δίπλα στην πλ. Μαβίλη, κόπηκαν και οι κορμοί και τα κλαδιά τους απομακρύνθηκαν με προορισμό το λατομείο των Μαρμάρων, για να αποτεφρωθούν, με το έργο του Τμήματος Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών, να αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την απομάκρυνση ενός ακόμη δένδρου από την πλατεία, μπροστά από τις καφετέριες.

Η εικόνα στο παραλίμνιο, λίγο πριν το μόλο όπου δένουν τα καραβάκια είναι διαφορετική και σίγουρα απογοητευτική σε όλους όσοι έζησαν με τα αιωνόβια πλατάνια να χαρίζουν τον ίσκιο και τη δροσιά τους στους διερχόμενους. 

Το τμήμα Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών έχει μπροστά του δύο μεγάλες προκλήσεις αφού ολοκληρωθεί και η απομάκρυνση του τελευταίου άρρωστου πλατάνου στην παραλίμνια περιοχή. 

Αφενός να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα εάν η ασθένεια έχει εξαπλωθεί και αν χρειαστεί να κοπούν και άλλα δένδρα στην πορεία και αφετέρου να καταλήξει στην καλύτερη επιλογή για τα δένδρα που θα φυτευτούν στα ίδια σημεία, αφού ξεριζωθούν με ειδικό μηχάνημα και οι βάσεις των κορμών που έχουν απομείνει.  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου