Επικαιρότητα

Οι Δήμαρχοι να δώσουν το παράδειγμα για τον εμβολιασμό

Off

Να είναι πρωτοπόροι στην καμπάνια για τον εμβολιασμό, να εντείνουν τους ελέγχους για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και να δώσουν το καλό παράδειγμα της αυστηρής τήρησης των μέτρων, κάλεσε τους Δημάρχους της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΚΕΔΕ για τις ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η κυβέρνηση, διά του στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έχει ανακοινώσει, ότι έρχεται ένα οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού για όλους τους Έλληνες, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Εκεί, θα πρέπει να υπάρξει η δική μας συμπαράταξη και συμπαράσταση. Οι Δήμαρχοι νομίζω, ότι πρέπει να δώσουν το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους δημότες, να συμμετέχουν με την παρουσία τους στην καμπάνια για να εμβολιαστεί, αν είναι δυνατόν, το σύνολο του πληθυσμού, σε κάθε Δήμο, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τόνισε πως πρέπει να «συνειδητοποιήσουμε και να κρατήσουμε, ως απόλυτη προτεραιότητα, ότι ο στόχος μας είναι να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Δεν μπορεί κανείς να συμβιβαστεί και να συνηθίσει το γεγονός ότι εδώ και πολλές εβδομάδες χάνουμε περίπου 100 ανθρώπους την ημέρα. Δεν είναι ένας αριθμός, που μπορείς να τον ακούς και να τον προσπερνάς. Οφείλουμε όλοι, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κάθε πολίτης, ξεχωριστά, η κάθε οικογένεια, ξεχωριστά, να τηρήσουμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία τα μέτρα που ισχύουν».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση αυτήν την περίοδο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μέσα από την κοινωνική πολιτική που ασκεί, για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Ακόμη, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, πως αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, το οποίο αφορά ευθέως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας πως θα είναι η πρώτη μεταρρύθμιση που θα ψηφισθεί από την Βουλή κατά το νέο έτος και συγκεκριμένα στις 11.1.2021.

Όσον αφορά στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», επισήμανε πως συνεχίζεται η υλοποίησή του, με ταχύτατο ρυθμό, παρά το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας. Ο υπουργός ζήτησε από τους Δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Προγράμματος, για να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις που επιθυμούν και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Έχουμε πλήρη ετοιμότητα να διευκολύνουμε με όλους τους τρόπους την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου