Επικαιρότητα

Στη μάχη του εμβολιασμού μπαίνει ο Δήμος

Off

Στη διάθεση της Πολιτείας θέτει δομές και υποδομές του δήμου Ιωαννιτών, εφόσον εκτιμηθεί, ότι μπορούν να αξιοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα, παράλληλα όμως και το νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει ο δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα. 

Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στη χώρα είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους, με τεράστιες δυσκολίες και κενά και κάποια από αυτά μπορούν να καλυφθούν από τη συμμετοχή και την ενεργό διάθεση των δήμων. Ο δήμος Ιωαννιτών, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ και η Χριστίνα Κωτσαντή, εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα διαχείρισης της πανδημίας, θέτει στη διάθεση του κράτους δομές, υποδομές και προσωπικό, ενώ παράλληλα ξεκινά και εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. Παράλληλα, ετοιμάζει και δίκτυο υποστηρικτικών υποδομών για τη μεταφορά των κατοίκων στους χώρους των εμβολιαστικών κέντρων, σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία μετακίνησης αυτών.

 

Υποστήριξη

«Η διαχείριση της πανδημίας αποτέλεσε και αποτελεί πρόκληση για τη δημοτική αρχή. Ο καθολικός εμβολιασμός είναι η μοναδική διέξοδος από την υγειονομική κρίση και τις καταστροφικές της συνέπειες.

Η δημοτική μας αρχή όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησε να ανταποκριθεί στις περιστάσεις με δύο πακέτα μέτρων υποστήριξης όσων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, με τη μείωση και τον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, με την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δομών και την υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, με την πολύπλευρη ενημέρωση και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με τη διαρκή και έγκυρη ενημέρωση όλων των δημοτών. Ήδη έχουμε δημιουργήσει Επιτροπή με όλους τους φορείς και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου και έχουμε σχεδιάσει τις δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα διαχείρισης της πανδημίας Χριστίνα Κωτσαντή υπογράμμισε, ότι ο δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμος να παρέμβει όποτε και εάν χρειαστεί. «Θέλουμε να επισημάνουμε στους συμπολίτες μας, πως η πανδημία ακόμη δεν έχει τελειώσει. Η έναρξη των εμβολιασμών, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους. Η μεταβατική αυτή περίοδος απαιτεί από όλους μας την μέγιστη προσοχή και γρήγορα αντανακλαστικά.

Οφείλουμε όμως να δώσουμε και τα συγχαρητήριά μας στους συμπολίτες μας, για την, ως τώρα, καλή πορεία της πόλης μας, γιατί επέδειξαν  υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης», υπογράμμισε η κα Κωτσαντή.

 

Οι δράσεις

Αναφερόμενη στις δράσεις που μπορεί να αναλάβει ο δήμος Ιωαννιτών, η κα Κωτσαντή σημείωσε, ότι υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσει επικουρικά στον εμβολιασμό, όσον αφορά διαθέσιμους χώρους και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ενδεικτικά: Η τηλεφωνική γραμμή στο ΚΕΠ Υγείας θα δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα συμπολιτών. Ξεκίνησε εβδομαδιαία εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με ιατρούς ή ειδικούς επιστήμονες για ζωντανή ενημέρωση του κοινού. 

Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών θα δημιουργηθεί ραδιοτηλεοπτικό spot και αφίσα. Τέλος, οι υπηρεσίες του δήμου θα μπορούν προγραμματισμένα να μεταφέρουν στα εμβολιαστικά κέντρα πολίτες που έχουν προβλήματα μετακίνησης.

 

1.253 άτομα εμβολιάστηκαν ήδη στην Ήπειρο

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού των υγειονομικών στην Ήπειρο, όπως και σε όλη τη χώρα.

Μέχρι το απόγευμα των Θεοφανείων είχαν εμβολιαστεί συνολικά στην Ήπειρο 1.253 άτομα. Συγκεκριμένα 1.063 στα Ιωάννινα και 190 στην Άρτα.

Χτες ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στην Πρέβεζα, ενώ παράλληλα έφτασαν και τα πρώτα εμβόλια στο νοσοκομείο Φιλιατών, στη Θεσπρωτία.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ