Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:08
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί από την κυβέρνηση

Off

Για παλινωδίες της κυβέρνησης κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για τη στάση της Κυβέρνησης προς τον εμπορικό κόσμο.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

Μαύρα πανιά – σύμβολα διαμαρτυρίας –  σκεπάζουν σήμερα τις επιχειρήσεις στην Άρτα. Όμως, η κραυγή αγωνίας του εμπορικού κόσμου δεν φαίνεται να συγκινεί την Κυβέρνηση.

Από το «lockdown», στο «click away». Από το «click away» στο «click inside» / «click in shop»  και πάλι σε «lockdown». Ο εμπαιγμός, οι παλινωδίες και οι ερασιτεχνισμοί της Κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. 

Υγεία και οικονομία είναι ζητήματα αλληλένδετα. Σε καιρό πανδημίας, τα καταστήματα κλειστά ή σε καθεστώς «ακορντεόν» καλούνται να ανοιγοκλείνουν αλλοπρόσαλλα ανάλογα με τις κυβερνητικές εμπνεύσεις της στιγμής. Οι έμποροι υποβάλλονται σε έξοδα και προμήθειες προϊόντων που δεν μπορούν μετά να διαθέσουν

Οι υποχρεώσεις τρέχουν: Ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, πάγια έξοδα των επιχειρήσεων, επιταγές, δόσεις δανείων έχουν συσσωρευτεί πάνω από όσο αντέχει ο εμπορικός κόσμος». 

«Στο στόχαστρο είναι ξεκάθαρα η Μικρομεσαία επιχείρηση. Ταυτόχρονα πλήττονται και οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους ενώ όλοι τους έδωσαν στην κυβέρνηση όλο το χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα.Οι προτάσεις των τοπικών επαγγελματικών και εμπορικών φορέων μας δεν μπορεί να πέφτουν στο κενό. Όμως, από την ανίκανη και επικίνδυνα ανέμελη κυβέρνηση ο λαός του νομού μας αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να περιμένει μόνο κυνισμό και αδιαφορία. Αντί να ενισχύσουν το σύστημα υγείας, συκοφαντούν και τιμωρούν το υγειονομικό προσωπικό και αντί για να τονώσουν την οικονομία, επιδοτούν τα λουκέτα των κλειστών πλέον επιχειρήσεων», προσθέτει.

 

Τι διεκδικεί ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

 

Από τη μεριά του ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων συμμετέχει σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως αναφέρει:

«Η νέα παράταση του lockdown, το συνεχιζόμενο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης έγκαιρων και ουσιαστικών μέτρων από τη μεριά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας» τονίζει, ενώ στις διεκδικήσεις περιλαμβάνει:

«Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 

•Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

•Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

•Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

•Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

•Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

•Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

•Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

•Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ