Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:00
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2021
Ήπειρος

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Off

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), διοργάνωσε την  Κυριακή 17 Ιανουαρίου,  τδιαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών με θέμα «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι 180 συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α’ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησε τους συμμετέχοντες για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β΄ ΕΔΔΥΠΠΥ Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά: «Η σημαντικότητα της γνώσης Α’ Βοηθειών είναι καθοριστικής σημασίας καθώς στις μέρες μας, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής καθιστούν τους κινδύνους από τα ατυχήματα, ακόμα μεγαλύτερους. Η ευαισθητοποίηση λοιπόν και η εκπαίδευση των πολιτών στις Α’ Βοήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια της κοινωνίας, ενώ παράλληλα η έγκαιρη αντίδραση και η σωστή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια, μπορεί να αποβεί σωτήρια». 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Tο εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διασφάλιση της υγείας των δημοτών. Παρά τις αντίξοες περιστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης». 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ