Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 04:01
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Ικανοποίηση για την έναρξη των εμβολιασμών

Off

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν το φθινόπωρο, οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό και η διοίκηση του Γηροκομείου των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων, όταν καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη συρροή κρουσμάτων σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή. 

Με τους ηλικιωμένους που είχαν νοσήσει, να διακομίζονται και να νοσηλεύονται τελικά για έναν και πλέον μήνα στο ΠΓΝΙ και στο Χατζηκώστα αργότερα, να δίνουν τη δική τους μάχη και στη συντριπτική τους πλειονότητα να τα καταφέρνουν και να επιστρέφουν, η έναρξη των εμβολιασμών την Τρίτη, τους όπλισε με μεγαλύτερη χαρά. 

Από νωρίς χθες το πρωί, παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εμβολιασμών στο Γηροκομείο της Μητρόπολης, όπως και στη συνέχεια παράρτημα, στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας. Συνολικά, επρόκειτο να εμβολιαστούν 118 από τους 143 ωφελούμενους των δύο δομών, αφού οι υπόλοιποι είτε δε συναίνεσαν είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλεργίας και δε μπορούν να εμβολιαστούν. Επίσης, ένας αριθμός 30 ατόμων από το προσωπικό δήλωσε, ότι θα εμβολιαστεί. Πρώτος, για συμβολικούς λόγους, εμβολιάστηκε στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος, που αμέσως μετά έκανε λόγο για μία ημέρα ελπίδας.

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές τον Οκτώβριο, όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει γύρω μας. Οι δομές φροντίδας των ηλικιωμένων μπαίνουν από σήμερα (σ.σ χθες) στη διαδικασία του εμβολιασμού και για τους διαμένοντες και για το προσωπικό, με ελευθερία επιλογής. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, αλλά ο στόχος μας θα πρέπει να είναι ένας και μοναδικός. Η δημιουργία τείχους ανοσίας, ώστε να βγούμε από αυτήν την επώδυνη κατάσταση που έχει κοστίσει ζωές και κοστίζει ακόμη, επομένως δεν έχουμε κανένα περιθώριο να χαλαρώσουμε», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.  

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ