Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 02:45
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Έντονες αντιδράσεις για την απαγόρευση συγκεντρώσεων

Off

Νέες, ισχυρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει στην απαγόρευση των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους άνω των 100 ατόμων, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Ωστόσο, η απόφαση αυτή και ο χρονικός της ορίζοντας συμπίπτει με τις προαναγγελθείσες και προγραμματισμένες συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και θεωρείται ότι η προστασία της δημόσιας υγείας χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι συγκεντρώσεις. Κάποιες μάλιστα εξ αυτών έχουν προαναγγελθεί για αύριο Πέμπτη και το πρωί, αλλά και το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, με τον Δημ. Πιτσιάβα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Λευκάδας του ΚΚΕ να τονίζει πως πρόκειται για μία απόφαση που επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό και την καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Είναι πλέον πρόσχημα η πανδημία για την κυβέρνηση. Η απαγόρευση έχει σαφή στόχο. Γίνεται ενάντια στο νεολαιίστικο, στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα, με στόχο να περάσει, διά πυρός και σιδήρου, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να περάσουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για την εκπαίδευση, για τη μόρφωση της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, βάζοντας φραγμούς στην εισαγωγή, αλλά και στην ολοκλήρωση των σπουδών.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της για να κάνει ό,τι θέλει και να ψηφίσει ό,τι θέλει. Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

 

Πρόταση νόμου

 του ΚΚΕ με μέτρα

Στο δεύτερο σκέλος της συνέντευξης ο κ. Πιτσιάβας αναφέρθηκε στην πρόταση Νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την ανακούφιση των ελεύθερων επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, των αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων λόγω της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων τους και της τεράστιας συσσώρευσης χρεών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ και τις τράπεζες. 

Με την πρόταση νόμου το ΚΚΕ απαιτεί μεταξύ άλλων μέτρα όπως:

τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους χιλίων (1.000) ευρώ για κάθε μήνα από τον Οκτώβρη του 2020 και μετά και για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, 

τη διαγραφή τόκων και μείωση των οφειλών προς τράπεζες, 

τη μείωση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών. 

Επίσης, να υπάρξει παύση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών και απαλλαγές από δημοτικά τέλη και μισθώματα δημοτικών εγκαταστάσεων.

«Τα προτεινόμενα μέτρα είναι επείγοντα και αναγκαία δεδομένου ότι χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική καπιταλιστική κρίση και από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19. Οι δε αναστολές πληρωμών οφειλών αυτό που κάνουν είναι να συσσωρεύουν τεράστια ποσά και να μετατρέπονται σε χρέη τα οποία δεν μπορούν να αποπληρωθούν», ανέφερε ο κ. Πιτσιάβας, που απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη στις 8.30 στη ΔΟΥ Ιωαννίνων ο Εμπορικός Σύλλογος και μετά στο δημαρχείο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ