Επικαιρότητα

Πανεκπαιδευτική αντίθεση στις αλλαγές στα πανεπιστήμια

Off

Την προστασία της δημόσιας, ανώτατης εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων από τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, διεκδικούν όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση την Πέμπτη το μεσημέρι στην πλατεία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση σε πολλές πόλεις με την οποία εκφράζεται η αντίθεση σε μέτρα όπως η βάση εισαγωγής, η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας κ.α.

Φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, αλλά και εκπαιδευτικοί, πολιτικές οργανώσεις, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση η οποία είχε στο επίκεντρό της και το θέμα της απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Σε δηλώσεις τους, η βουλευτής Ιωαννίνων  του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη άσκησε κριτική στις τακτικές της κυβέρνησης που προωθεί, σε συνθήκες πανδημίας, σοβαρές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ την ίδια ώρα απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των εκατό ατόμων επιχειρώντας να περιορίσει τις αντιδράσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών σε όλη τη χώρα.

Η Μαρία Πουρνάρη Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ τόνισε ότι είναι αντίθετοι με το νομοσχέδιο που αναμένεται να αφήσει εκτός των πανεπιστημίων χιλιάδες νέα παιδιά ενώ την ίδια ώρα βάζει εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων την αστυνομία. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννι΄νων Χρίστος Γρίβας ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η χρονική στιγμή της απαγόρευσης των συναθροίσεων την ώρα που έχουν προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Άρης Σπέγγος κάλεσε τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο που αναμένεται να μειώσει κατά χιλιάδες των αριθμό των εισακτέων και στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. 

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ