Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:39
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Τι προσέχουμε με τον παγετό στους καυστήρες

Off

«Έσπασαν τα τηλέφωνα» την Κυριακή στους συντηρητές καυστήρων και στους υδραυλικούς καθώς οι πολίτες των Ιωαννίνων βρέθηκαν αναπάντεχα αντιμέτωποι με τις συνθήκες παγετού αλλά και την διακοπή της υδροδότησης. 

Έτσι η ανησυχία για το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης όπως αυτά των καλοριφέρ ή των συστημάτων με υγραέριο ήταν ευδιάκριτη με αποτέλεσμα οι συντηρητές να μην προλαβαίνουν να απαντούν στα τηλέφωνα δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες.

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Φάφας, πρόεδρος του Συνδέσμου Συντηρητών Εγκαταστατών Καυστήρων Ηπείρου – Κέρκυρας τα καλοριφέρ δεν κινδυνεύουν από τις διακοπές νερού, καθώς λειτουργούν με κλειστό κύκλωμα και εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμη και χωρίς να υπάρχει ροή στο δίκτυο ύδρευσης.

Ωστόσο απαραίτητο σε συνθήκες παγετού είναι τις νυχτερινές ώρες το καλοριφέρ να συνεχίσει να λειτουργεί, ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη σε μία πιο χαμηλή θερμοκρασία για να μείνουν ζεστές οι σωληνώσεις και να μην παγώσει ο σωλήνας τροφοδοσίας του πετρελαίου.

Αντίστοιχα προστατευμένοι από τον παγετό είναι και οι καυστήρες που λειτουργούν με υγραέριο, αρκεί να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος και οι φιάλες να είναι γεμάτες.

Ο φετινός χειμώνας με εξαίρεση τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα ήπιος στην περιοχή και ο κ. Φάφας τόνισε πως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν η επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καλοριφέρ αλλά και η σημαντική αύξηση εναλλακτικών συστημάτων θέρμανσης όπως οι αντλίες, που κινήθηκαν πολύ λόγω του προγράμματος «Εξοικονομώ» και πλέον καταλαμβάνουν ένα μεγάλο ποσοστό στο σύνολο των συστημάτων θέρμανσης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ