Κυριακή 19 Μαΐου 2024 07:43
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Σε ετοιμότητα για προβλήματα από τον παγετό

Off

Μάλλον καλύτερη ήταν η εικόνα της κακοκαιρίας που έπληξε την Ήπειρο σε σχέση με τις προβλέψεις και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας.

Η Κυριακή ήταν η ημέρα του χιονιού που ήταν περισσότερο στα ορεινά, και πολύ λιγότερο στο λεκανοπέδιο που έγινε άσπρο πάντως. Από το βράδυ της Κυριακής αυξήθηκε πολύ το κρύο που έγινε παγετός για την πόλη και όλη τη Δευτέρα.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετώπισε με επιτυχία τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος Δημήτρης Μαυρογιώργος ένας από τους βασικούς στόχους ήταν να μείνουν όλοι οι οδικοί άξονες ανοικτοί: «Ρίξαμε τόνους αλάτι σε πολλά σημεία και συνεχίζουμε να ρίχνουμε όπου χρειάζεται» ανέφερε, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται και σε όλο το ορεινό δίκτυο. Επίσης ορεινά χωριά του Ζαγορίου, αλλά και της περιοχής της Κόνιτσας είχαν πρόβλημα με την ρευματοδότηση», όπως ανέφερε: «Παραμένει το πρόβλημα σε πολλά χωριά και η ΔΕΗ δουλεύει για να δώσει ρεύμα. Είχαμε πάνω από εκατό δέντρα πεσμένα στα καλώδια …», είπε. 

 

Στήριξη για το εμβόλιο

Πολιτική Προστασία, Αστυνομία και Πυροσβεστική στήριξαν χτες και το έργο του εμβολιασμού και με δικά τους οχήματα μετέφεραν πολίτες από απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα ορεινά σημεία για να κάνουν το εμβόλιο. «Είμαστε στο πλευρό των πολιτών όταν υπάρχει ανάγκη και θα το κάνουμε αυτό όσο χρειαστεί» κατέληξε ο κ. Μαυρογιώργος. 

 

Η πόλη

Ο παγετός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου Ιωαννιτών σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Λώλη. 

Τα Γιάννενα πάντως αν και είδαν χιόνι αυτή τη φορά δεν αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα με τον παγετό να δυσκολεύει τους οδηγούς κυρίως νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν σε ετοιμότητα και τα συνεργεία με τις προχώρησαν σε ρίψεις αλατιού. 

Ο κ. Λώλης κάνοντας έναν απολογισμό, είπε ότι έδωσαν την μάχη και προσπάθησαν να ανταποκριθούν ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς ο παγετός κρύβει παγίδες και χρειάζεται προσοχή. 

Τέλος, ευχαρίστησε για την συνεργασία τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με τον οποίον και έχει διαρκή συνεργασία και επικοινωνία.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ