Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 12:40
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Να μην ξεχάσουμε τα ζώα μέσα στην κακοκαιρία

Off

Τροφή για τα άγρια πουλιά και ζώα εξασφάλισε αυτές τις ημέρες με το χιόνι και το παγετό η Κυνηγετική Ομοσπονδία.

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και ο παγετός που ακολούθησε τις εκτεταμένες χιονοπτώσεις στην Ήπειρο δυσκόλεψε τις συνθήκες αναζήτησης τροφής για την πανίδα της περιοχής. Με γνώμονα πάντα το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψιν τη δυσκολία στην εξεύρεση τροφής, λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου αποφάσισε την ανάληψη δράσης, για τη ρίψη τροφής για την πανίδα σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας, αλλά και στους ορεινούς όγκους. 

Η δράση αυτή έγινε στις αρχές της εβδομάδας από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ, παρουσία του Αντιπροέδρου Παναγ. Σκαμαντζούρα και του Γεν. Γραμματέα Πέτρου Τζουμάκα.

Αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, όπου παρίσταται ανάγκη.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει κάλεσμα στην κυνηγετική οικογένεια, αλλά και στο σύνολο των πολιτών, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες για όλα τα είδη της πανίδας, να βοηθήσουν με αντίστοιχο τρόπο, όπου αυτό είναι εφικτό και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Εκφράζει τέλος θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που για μία ακόμη φορά στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, διαθέτοντας τροφές για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ