Επικαιρότητα

Με αυξητικές τάσεις, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση

Off

Με αυξητικές τάσεις, αλλά προς το παρόν ελεγχόμενη, χαρακτήρισε την κατάσταση με την πανδημία και τη διασπορά του ιού στην κοινότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου που συνόδευσε τον Γεν. Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλο στην διήμερη περιοδεία του στους υγειονομικούς σχηματισμούς της Ηπείρου. 

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Κωτσιόπουλος και ο κ. Παπαευσταθίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, αλλά όχι μόνον με αυτήν, με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Μιχ. Τσοβίλη και με εργαζόμενους. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στην επίσκεψη και στο σκοπό που αυτή υπηρετεί, σε επίπεδο ενημέρωσης της διοίκησης για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν προ βλήματα που τυχόν υπάρχουν και διαπιστώνονται.

«Η περιοχή παρουσιάζει μία αυξητική τάση στα κρούσματα, αλλά προς το παρόν, αυτή είναι ελεγχόμενη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

 

Προβληματισμός 

για την Αλβανία

Όπως και στις υπόλοιπες συναντήσεις, έτσι και στο ΕΚΑΒ, η τοπική διοίκηση, και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, που συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, έθεσαν ως μείζον ζήτημα και για το ΕΚΑΒ, τις αυξημένες διακομιδές από τη γειτονική Αλβανία μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς. Είναι μία πραγματικότητα άλλωστε, που εκτός από τη διάσταση που αναφέρεται στην αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στα νοσοκομεία, δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους για τα πληρώματα των ασθενοφόρων που κάνουν τις διακομιδές. 

Ο κ. Παπαευσταθίου παραδέχθηκε πως το πρόβλημα υφίσταται και είναι οξυμένο, το διαχώρισε ωστόσο όπως και ο κ. Κωτσιόπουλος από την άποψη που διατυπώνεται γενικότερα, περί κλεισίματος των συνόρων και αναστολής των διακομιδών.

«Είναι ένα υπαρκτό και σύνθετο ζήτημα, το οποίο συζητήθηκε και με τον κ. δήμαρχο και τον κ. περιφερειάρχη, αλλά και με την τοπική διεύθυνση του ΕΚΑΒ. Αφορά έλληνες πολίτες της γειτονικής χώρας, ομογενείς που έχουν δικαίωμα νοσηλείας στην Ελλάδα και θα δούμε με ποιον τρόπο θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

Τέλος, αναφορικά με την επιβάρυνση του ΕΚΑΒ την περίοδο της πανδημίας και ειδικότερα στο δεύτερο και τρίτο κύμα, ο κ. Παπαευσταθίου αποδέχθηκε, ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του προσωπικού, πλην όμως αυτή παραμένει ακόμη σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ