Επικαιρότητα

Διευρύνει τις δράσεις του το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου

Off

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και στηριζόμενος στην φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας, στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υποστήριξη των τοπικών φορέων,

αναπτύσσει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.

Μία από αυτές είναι η φαρμακευτική περίθαλψη. Το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας στηρίζοντας και άλλες δομές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη σύγκλιση των προσπαθειών, όσο το δυνατόν περισσοτέρων κοινωνικών φορέων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων για χρονικό διάστημα έως έξι μηνών, με δυνατότητα παράτασης αυτού όπου είναι απαραίτητο, ώστε να έχουν πλήρη φαρμακευτική κάλυψη.

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» το 2020 πραγματοποίησε πολλές δωρεές φαρμακευτικού υλικού σε δομές και φορείς. Αναπτύσσει, δε, συνεργασία με τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και άλλων Δήμων, τα τοπικά Φαρμακεία της πόλης, τα δύο Νοσοκομεία της πόλης, τα Κέντρα Υγείας, τις ΤΟ.Μ.Υ., τα Κοινωνικά Φαρμακεία άλλων Δήμων, το Περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», το σύλλογο «Μαζί για το Παιδί», το σύλλογο Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά», την «Κιβωτό του Κόσμου» Πωγωνιανής, καθώς και τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 έως 14.00 και βρίσκεται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11 (εντός ΚΕΠΑΒΙ), τηλ. επικοινωνίας: 265134758.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ