Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 08:54
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Θύμισε την ανέγερση Δημαρχείου στη Λαϊκή Αγ. Μαρίνας

Off

Τις θέσεις του για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου και κατ’επέκταση της δημιουργίας νέου δημαρχείου παρουσίασε με ανακοίνωσή της η παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία με βάση και όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Ν. Γκόντας. 

Πιο αναλυτικά ανέφερε  ότι  «αντί να αισθανόμαστε ικανοποίηση από την επιτυχία του Δημάρχου να αποσπάσει την δέσμευση του Πρωθυπουργού για παραχώρησή του στο Δήμο, ορισμένοι μεμψιμοιρούν και καταγγέλλουν. Ουσιαστικά «μας χαρίζουν γάιδαρο  και τον κοιτάμε στα δόντια».

Η πολυετής αδράνεια της Πολιτείας που είχε την ευθύνη μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελούσε προσβολή και για  την πόλη και για το ιστορικό μας Πανεπιστήμιο.

Για το ΚΕΠΑΒΙ «που η προηγούμενη δημοτική αρχή διατυμπάνιζε ότι όλα είναι έτοιμα για να μεταφερθεί  εκεί το Δημαρχείο ουσιαστικά δεν είχε γίνει κανένα βήμα για την επίλυση του καθεστώτος της προγραμματικής σύμβασης που συμμετέχει ο Δήμος έχοντας παραχωρήσει την έκταση ιδιοκτησίας του με μοναδικό  αντάλλαγμα τον ορισμό ενός μόνο μέλους εκπροσώπου του στο Δ.Σ». Τη συμφωνία αυτή χαρακτήρισε «λεόντεια»  και την επίλυση των διαφορών «ιδιαίτερα προβληματική που αν δεν καταλήξει σε συμφωνία θα απαιτηθεί χρονοβόρα δικαστική προσφυγή».

Με την ευκαιρία αυτή υπενθύμισε στο δημοτικό συμβούλιο και την θέση της παράταξης για ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου στο χώρο της Λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας που είχε δρομολογηθεί κατά την θητεία του ως Δημάρχου. Είχε μάλιστα προχωρήσει, σημειώνει, η τότε Δημοτική Αρχή σε αλλαγή του χαρακτηρισμού της συγκεκριμένης έκτασης από Γυμναστήριο  (διαδικασία ιδιαίτερα  γραφειοκρατική)  ώστε να είναι εφικτή η ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου. Παράλληλα είχε συμφωνηθεί με  τους εκπροσώπους της Λαϊκής αγοράς η δημιουργία σε πρώτο επίπεδο στεγασμένης  Λαϊκής αγοράς και η εντεύθεν ανέγερση μεγάρου. 

«Όλα αυτά εμπεριέχονται στον τότε  διενεργηθέντα  Διεθνή  Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ενοποίησης των χώρων του κέντρου  της πόλης με την παραλίμνια  περιοχή  που είναι ταυτόχρονα όραμα και έργο πνοής για την ιστορική μας πόλη».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ