Επικαιρότητα

Ανοίγουν προοπτικές το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Off

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα μετείχε και ο βουλευτής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Σταύρος Καλογιάννης.

Στην τοποθέτησή του ο Σταύρος Καλογιάννης, αναφέρθηκε αρχικά «στην μεγάλη επιτυχία της χώρας μας, η οποία πιστώνεται στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών, με την έκδοση τριακονταετούς ομολόγου, η οποία «επισφραγίζει» την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, σε όρους της αγοράς ομολόγων».

Ζήτησε την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος της εθνικής οικονομίας και, σε τοπικό επίπεδο, τον εξορθολογισμό των τιμών ζώνης σε περιοχές του Ν. Ιωαννίνων, όπως η Αμφιθέα, η Ελεούσα, η Ολυμπιάδα και άλλες, οι οποίες σήμερα είναι πολύ υψηλές.

Αναφορικά με την Εγνατία οδό, την οποία το Υπ. Οικονομικών έχει περιλάβει στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί, ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου, διότι αυτός έχει άμεση ανάγκη συντήρησης σε όλο το μήκος του. Το κόστος των έργων συντήρησης δεν μπορεί να το αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας στην μετα-covid 19 εποχή, καθώς βρίσκονται ακόμη σε υλοποίηση προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ (2014-2020), ενώ αρχίζει η υλοποίηση έργων και δράσεων τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027), με βασικές κατευθύνσεις την «πράσινη» ανάπτυξη, την ψηφιακή οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Οφείλουμε ως χώρα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτές τις προοπτικές, σημείωσε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ