Επικαιρότητα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Να ληφθούν όλα τα μέτρα για να λειτουργήσει με ασφάλεια

Off

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συνεδρίασε την Τρίτη, συζήτησε το θέμα του εκπαιδευτικού έργου δίνοντας βαρύτητα στην πραγματοποίηση των εργαστηρίων, των κλινικών ασκήσεων και της πρακτικής άσκησης που απαιτούν τη φυσική παρουσία των φοιτητών, των μελών ΔΕΠ, καθώς και όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων σε αυτά.

Η συνεχιζόμενη απαγόρευση και αναστολή, λόγω πανδημίας, των παραπάνω δράσεων, έχει αφήσει σημαντικά κενά στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον έτος, όπως αναφέρει.

Η Σύγκλητος, «κατανοώντας την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου με φυσική παρουσία και αποσκοπώντας στην επιτυχή ολοκλήρωσή του», επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει με ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, ζητά να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, που εμπλέκεται σε εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα, καθώς και να πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι (rapid test) όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση. Επίσης, ζητείται η οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, για να αντιμετωπιστούν οι επιπλέον λειτουργικές ανάγκες του.

Η Σύγκλητος καλεί το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ιδρύματος. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνει στην απόφαση, θα συνδράμει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος σε αυτή την κατεύθυνση, υλοποιώντας μια σειρά μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου με τη φυσική παρουσία καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων.

Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, η Σύγκλητος αποφάσισε να μην προσδιορίσει συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), παρά μόνο τον βέλτιστο αριθμό εισακτέων για τα περισσότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρ’ όλα αυτά, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα ορισμένων Τμημάτων, τα οποία σε προηγούμενες πανελλήνιες εξετάσεις είχαν χαμηλή βάση εισαγωγής, ενέκρινε τις προτάσεις αυτών των Τμημάτων να υιοθετήσουν συντελεστές κάτω του 1.0. 

Οι επιλογές αυτές έγιναν υπό την πίεση που δημιουργεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο κατά τη γνώμη μας δεν στηρίζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια, καταλήγει η απόφαση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ