Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 08:32
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Να διασφαλιστεί ο διαχρονικός χαρακτήρας των Λαϊκών Αγορών

Off

Να αποσυρθούν οι νομοθετικές αλλαγές για τις Λαϊκές Αγορές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι Λαϊκές Αγορές, «ένας θεσμός 100 χρόνων ουσιαστικά καταργείται, υπηρετώντας τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της νεοφιλελεύθερης  κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατάρτισε η κυβέρνηση και προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, ο αγρότης-παραγωγός εξοντώνεται και ο καταναλωτής καταδικάζεται σε οικονομική επιβάρυνση».

«Οι Λαϊκές Αγορές, εκχωρούνται πλέον στους ιδιώτες μεγαλεμπόρους, η είσοδος των οποίων θα επιφέρει αθέμιτο ανταγωνισμό, με  αποτέλεσμα το υπερκέρδος των μεγαλεμπόρων σε βάρος των μικροπωλητών και την εισαγωγή αμφίβολης ποιότητας προϊόντων με αυξημένες τιμές, που έχουν άμεση επίπτωση στο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών που ψωνίζουν από τις Λαϊκές Αγορές.

Αφαιρείται πλέον η αρμοδιότητα και η διαχείριση των Δήμων στις Λαϊκές Αγορές του και εξοβελίζονται οι εκπρόσωποι των  αγροτών-παραγωγών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές των Δήμων, οι δε Αγρότες-Παραγωγοί μετατρέπονται σε προσωρινούς ενοικιαστές που καθημερινά κρίνεται η απομάκρυνσή τους».

 «Οι Αγρότες-Παραγωγοί απευθύνονται στη λαϊκή οικογένεια, προσφέροντας ντόπια προϊόντα και σε συγκρατημένες και προσιτές τιμές, χωρίς μεσάζοντες, ανταγωνιζόμενοι τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων προστατεύοντας παράλληλα την παραγωγή και το εισόδημά τους, καθώς και το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. Τώρα με την εκδίωξή τους και την είσοδο των μεγαλεμπόρων στις λαϊκές αγορές, θα αρχίσει ο χορός της ασυδοσίας με κίνδυνο η παραγωγή να κινδυνεύει να μένει απούλητη και το εισόδημα του καταναλωτή να γίνεται βορά στο υπερκέρδος των μεγαλεμπόρων», τονίζει ακόμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά:

«Από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

•Ν’ αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με τους Αγρότες-Παραγωγούς.

•Να διασφαλίσει τον θεσμικό και διαχρονικό χαρακτήρα των Λαϊκών Αγορών.

2.Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητάμε να σταθεί, επιτέλους, στο ύψος των ευθυνών της και να πάρει θέση για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων της και να προβεί σε ενέργειες για την προστασία των Αγροτών-Παραγωγών και των καταναλωτών.   

3.Από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω στο νομοθετικό αυτό έκτρωμα που εισάγεται για ψήφιση».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου