Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:39
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Με αστερίσκους η έναρξη στις Σχολές Οδηγών

Off

Με το κλειδί στο χέρι έμειναν χθες οι εκπαιδευτές στις σχολές οδήγησης, καθώς τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι δεν είχε ανοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις των self test, στα οποία πρέπει να υποβάλλονται, δύο φορές την εβδομάδα. 

Έτσι, ακόμη και εκείνοι που είχαν προγραμματίσει τα μαθήματα εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών, υποχρεώθηκαν να τα ματαιώσουν, περιμένοντας την επίλυση του διαδικαστικού κατά τα άλλα προβλήματος, που όπως ανέφερε όμως ο Γ. Παπαγεωργίου, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στους εκπαιδευτές. 

Ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης αφού τόνισε, ότι όλοι περιμένουν την επαναλειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας πρόσθεσε, πως οι ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας, για την επιστροφή στα μαθήματα οδήγησης, απλώς δημιούργησαν μεγαλύτερο προβληματισμό.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας που να θέλει να συνεχιστεί η απραξία, όμως θεωρούμε, ότι κάποια πράγματα έγιναν βιαστικά και χωρίς προεργασία, γι’ αυτό και δεν είμαστε σίγουροι, να πούμε, ότι όλα έγιναν με ευθύνη του υπ. Υγείας ή του υπ. Οικονομικών. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να έχει δοθεί η εντολή να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και να μην έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να δηλωθούν τα στοιχεία και τα self test των εκπαιδευτών», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο προβληματισμός γίνεται εντονότερος για τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων, εξαιτίας των νέων περιορισμών, χρονικών κυρίως που αποφασίστηκε να ισχύουν. Ήδη στη λίστα αναμονής των υποψηφίων να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης είναι περίπου 1000 άτομα στην περιοχή, ενώ η αποκλιμάκωση δε μπορεί να γίνει γρήγορα, αφού έχει αυξηθεί κατά πολύ ο χρόνος στον οποίο θα επιτρέπεται να δίνονται οι εξετάσεις.

«Σε κανονικές συνθήκες, έδιναν εξετάσεις τρία άτομα ανά μία ώρα. Τώρα, η οδηγία αναφέρει πως θα γίνεται μία εξέταση την ώρα, κάτι που σημαίνει, ότι οι άλλοι δύο που θα εξετάζονταν θα πρέπει να περιμένουν δύο ώρες για να εξεταστούν. Με τον ρυθμό αυτό δεν πρόκειται να έχουμε αποκλιμάκωση», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

 

 Πώς θα λειτουργούν οι σχολές οδηγών

 

Όπως αποφασίστηκε οι σχολές οδηγών θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.

Υποχρεωτική η διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Ακόμη, σύμφωνα με την ΚΥΑ, θα πρέπει να τηρούνται τα εξής βήματα:

απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι,

υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εμπλεκόμενους και

διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό έως και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ