Επικαιρότητα

Με πολλά ερωτήματα τα self test στις μεταφορές

Off

Έντονο προβληματισμό και πολλά αναπάντητα ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής για την υποχρεωτική διενέργεια self test και στο σύνολο των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, καθώς οι διευκρινίσεις μέσω της ΚΥΑ δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο και αναμένεται η έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στεφ. Μουστακλής, το σύνολο του προσωπικού είναι έτοιμο να εφαρμόσει τα προτεινόμενα μέτρα, πλην όμως μέχρι και χθες το μεσημέρι, δεν είχε ανοίξει η πλατφόρμα, για να δηλώσουν τα αποτελέσματα των τεστ. «Επίσης υπάρχει και μία σειρά άλλων ερωτημάτων που χρειάζονται διευκρίνιση. Το αρνητικό τεστ θα δηλώνεται κάπου; Πώς θα πιστοποιείται, ότι ο οδηγός έχει κάνει το τεστ; Τη θέλουμε την πλατφόρμα και είμαστε διατεθειμένοι, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει, να κάνουμε και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και περισσότερο ξεκάθαρα τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.

Λίγο μεγαλύτερη κινητικότητα

Το μεταφορικό έργο του Αστικού ΚΤΕΛ έχει μειωθεί δραματικά την περίοδο της πανδημίας, ωστόσο αρχίζει να διαφαίνεται κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας, με την μικρή, αλλά εμφανή, αύξηση της κινητικότητας των πολιτών και στον αστικό ιστό και κυρίως στις μετακινήσεις από και προς το Πανεπιστήμιο.

«Δειλά – δειλά, θα λέγαμε, ότι υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός επιβατών ειδικά για το Πανεπιστήμιο. Οι πρυτανικές αρχές επιθυμούν τον Ιούνιο, να έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο, που θα έχουμε μεγάλο αριθμό φοιτητών στο ίδρυμα για τα μαθήματα, γιατί είναι κάτι που αποτελεί ανάγκη, αλλά και το θέλουν και οι φοιτητές και η ακαδημαϊκή κοινότητα. Θα πρέπει να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία, το ότι από το σημείο να γίνονται πορείες και κινητοποιήσεις των φοιτητών για να κλείσουν τα πανεπιστήμια, έχουμε πλέον πορείες και κινητοποιήσεις με κοινό αίτημα, να λειτουργήσουν και πάλι», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ