Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 09:13
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο ενεργειακά θέματα των ξενοδοχείων

Off

Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της βουλευτού Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα και του Δ.Σ. της  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, με σκοπό την συζήτηση και ανάλυση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και την επανέναρξη του τουρισμού.

Αφορμή για αυτή την συνάντηση υπήρξε η συνάντηση της κ. Κεφάλα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα και τις εξελίξεις στην έλευση του φυσικού αερίου, καθώς η μείωση του ενεργειακού κόστους είναι ένα καίριο θέμα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού στην προσπάθεια τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και φιλικές προς το περιβάλλον, όπως αναφέρει η Ένωση.

Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων ανέπτυξε διεξοδικά μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον κλάδο, εν όψει και της επανέναρξης του τουρισμού στις 14 Μαΐου. 

Αναλύθηκε το επικείμενο Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης των Ξενοδοχείων που πρόκειται να προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα και το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του ενεργειακού κόστους, οι κρατικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί αλλά και αυτές που έχουν δημοσιευθεί ότι θα δοθούν, το επικείμενο νομοσχέδιο για την σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουρισμού, τα μεγάλα έργα υποδομών που χρειάζεται η περιοχή μας, καθώς και επιμέρους ζητήματα συγκεκριμένων περιοχών τα οποία πρέπει να διευθετηθούν για την ανάδειξη του προορισμού. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ