Επικαιρότητα

Νέο «όπλο» μπαίνει στον εμβολιασμό  

Off

Διαθέσιμο και στους πολίτες των Ιωαννίνων και της περιοχής θα είναι από τις προσεχείς ημέρες, πιθανότατα από το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson που θα χορηγείται σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση μόνο στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. 

Έτσι, στο ΠΓΝΙ και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα αντιστοίχως θα χορηγείται το μονοδοσικό εμβόλιο από δύο νέες εμβολιαστικές γραμμές πλην των επτά και πέντε αντίστοιχα που θα τεθούν σε λειτουργία από την προσεχή εβδομάδα.

Η συνολική δυναμικότητα εμβολιασμών στην ΠΕ Ιωαννίνων από την προσεχή εβδομάδα πριν τεθούν σε λειτουργία οι δύο γραμμές αποκλειστικά για το μονοδοσικό εμβόλιο, φτάνει τους 1600 εμβολιασμούς ημερησίως. 

Από αυτούς, στο ΠΓΝΙ μπορούν να γίνουν μέχρι 540 εμβολιασμοί. Στο Χατζηκώστα μέχρι 420, στο ΚΥ Ιωαννίνων 250, στο ΚΥ Βουτσαρά μέχρι 84 και μέχρι 60 εμβολιασμοί ημερησίως στα ΚΥ Δελβινακίου, Δερβιζιάνων, Μετσόβου, Πραμάντων και Κόνιτσας.

 

Ισχυρή σύσταση από 

Χαρδαλιά για την Ήπειρο

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας την Μεγ. Τετάρτη το απόγευμα, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα στις περιοχές της χώρας, ενέταξε και τις τέσσερις ΠΕ της Ηπείρου στις 19 Ενότητες της χώρας, στις οποίες δεν παρατηρείται μείωση του φορτίου, αλλά αντιθέτως καταγράφεται αύξηση που σε διάστημα μίας εβδομάδας φτάνει, ίσως και να ξεπερνά το 5%. Έτσι, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για τεταμένη προσοχή στους κατοίκους των περιοχών αυτών για τις ημέρες του Πάσχα, όπου λόγω των αναμενόμενων συναντήσεων για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και ενόψει της επανεκκίνησης λειτουργίας της εστίασης, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός για μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ