Επικαιρότητα

Βάσιμες ελπίδες για Τζαμί Καλούτσιανης και Κιάφα

Off

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης για την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης η αποκατάσταση στο Τζαμί Καλούτσιανης στα Γιάννενα και του Κάστρου της Κιάφας στο Σούλι.

Όπως ανέφερε χτες:

«Η ανακοίνωση από την Υπουργό Πολιτισμού  της  πρότασης που κατατέθηκε  στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για υλοποίηση  μιας πρώτης σειράς στην Ήπειρο μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος. 

Δύο από τα έργα αυτά έχουν ωριμάσει χάρη στις πρωτοβουλίες, τις προσπάθειες και  χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου. 

Πρόκειται για δύο εμβληματικά μνημεία πολιτισμού, όπως είναι  η αποκατάσταση και συντήρηση του τζαμιού Καλούτσανης και του κάστρου Κιάφας στο Σούλι. Για να ολοκληρωθούν οι δύσκολες μελέτες και να συνταχθούν έγκαιρα τα τεχνικά δελτία,  χρειάστηκαν ευρύτερες συνεργασίες των Υπηρεσιών της  Περιφέρειας με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου και  με Τεχνικούς Συμβούλους». 

Τονίζει ακόμα ότι ο κ. Καχριμάνης ότι η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλλει και σε άλλα έργα της Ηπείρου που θα μπορούσαν να βρουν χρηματοδότηση στο Ταμείο.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη να διαβιβάσει μελέτες και για άλλα έργα και δράσεις, στο πλαίσιο προτάσεων που ετοιμάζουν άλλα Υπουργεία για υποβολή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης, ακολουθώντας πιστά την πολιτική της να  αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας», αναφέρει.. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου