Πολιτισμός

Διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο στην πόλη

Off

Η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται, σε ένα διήμερο Διακαλλιτεχνικό Φεστιβάλ, πολλαπλών δράσεων, που προβλέπεται να διεξαχθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στόχοι του Διακαλλιτεχνικού Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη της ντόπιας καλλιτεχνικής παραγωγής και των καλλιτεχνών της Ηπείρου, αλλά ταυτόχρονα και η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την τόσο έμψυχη όσο και η άψυχη πολιτισμική κληρονομιά της πόλης, η προσέλκυση τουρισμού και η γενικότερη  προβολή της περιοχής.  

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες Ηπειρώτες καλλιτέχνες, καθώς και σε όλους τους καλλιτέχνες, που ζουν και εργάζονται στα Ιωάννινα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Εκτός από τις προτάσεις παραγωγής καλλιτεχνικού έργου (παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κλπ), δεκτές θα γίνουν επίσης και προτάσεις δράσεων, που αφορούν στην καλλιτεχνική εκπαίδευση (σεμινάρια χορού, υποκριτικής κλπ). Οι ερασιτέχνες καλλιτέχνες, για φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, που θα καθοδηγούνται από επαγγελματίες καλλιτέχνες. Οι δράσεις του φεστιβάλ θα διανεμηθούν σε όλη τη διάρκεια των δύο ημερών, ανάλογα με το περιεχόμενο τους. 

Οι τοποθεσίες που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, καθώς θα πρέπει να τις διερευνήσει περεταίρω η οργανωτική επιτροπή, σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές προτάσεις που θα κατατεθούν και με κριτήριο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης. 

Οι δράσεις του φεστιβάλ θα είναι αμειβόμενες.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 17 Ιουνίου.

Υποβολή προτάσεων στο ekipirou@gmail.com 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου