Επικαιρότητα

Φτηνότερα εισιτήρια στις μετακινήσεις με το Αστικό

Off

Διετή σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την επιδότηση του εισιτηρίου, θα υπογράψει ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη δράση, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας, έχει τύχει ευρείας αποδοχής από τους πολίτες.

Η τελευταία σύμβαση του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ έληξε τον Ιανουάριο χωρίς να επιφέρει αλλαγές στις τιμές από την πλευρά του δεύτερου αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που είχαν προκληθεί από την πανδημία.

Με τη νέα σύμβαση η δαπάνη που προκύπτει για το Δήμο Ιωαννιτών ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ετησίως. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, μετά την διαπραγμάτευση που έγινε με την διοίκηση του ΚΤΕΛ προσφέρθηκε έκπτωση με αποτέλεσμα το ετήσιο κόστος να καταλήξει στις 90.000 ευρώ και τποσό αυτό θα μείνει σταθερό και για τα δύο χρόνια.

 

Οι τιμές

Με βάση την επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ από τον Δήμο οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

–  Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Β’ ζώνης -Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα, το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο. Οι κανονικές τιμές των εισιτηρίων είναι 1,70 και 0,80. 

– Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Γ’ ζώνης-  Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος- το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,70 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,80 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

Οι κανονικές τιμές που ισχύουν είναι 2,20 και 1,10 ευρώ.

– Δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, που βρίσκεται εντός της Β’ ζώνης: Λόγω του πολύ μεγάλου όγκου επιβατών που μετακινούνται στη συγκεκριμένη διαδρομή και μόνο για τις ώρες αυξημένης κίνησης των επιβατών, δηλαδή  από τις 06:00 ως τις 09:00 το πρωί και από τις 13:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι, παρέχεται έκπτωση στο κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή από και προς το δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ