Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 07:46
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Αλλάζει εικόνα και χρήσεις το Πάρκο Λακκωμάτων

Off

Μία διαφορετική εικόνα και πολλαπλές λειτουργίας θα αποκτήσει το Πάρκο Λακκωμάτων μετά τις εργασίες ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό.

Τον χώρο επισκέφθηκε χτες ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η σύμβαση για το έργο είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 900 χιλιάδες ευρώ ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου.

«Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό χώρο στο κέντρο της πόλης, που είχε πάρα πολλά προβλήματα. Θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής» τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

 

Τα κομμένα δένδρα

Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν διαφωνίες κατοίκων για την κοπή δένδρων στο χώρο.

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο θέμα, διευκρινίζοντας ότι έγινε με την άδεια του Δασαρχείου καθώς ήταν γερασμένα και πολλά επικίνδυνα.

«Στη θέση τους θα φυτευθούν νέα  δέντρα, υγιή και με γρήγορη ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Ελισάφ και ανέφερε ότι μέσα από την συγκεκριμένη παρέμβαση θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του χώρου ώστε να γίνει τόπος συνάντησης και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.  Σκοπός άλλωστε της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και η ανάδειξή τους μέσα από σειρά παρεμβάσεων, όπως σημειώνεται.

Ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ορέστης Μπρίκος ανέφερε ότι οι εργασίες εξελίσσονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα ενώ διευκρίνισε ότι η μελέτη του έργου περιλαμβάνει αντικατάσταση των δέντρων και νέες φυτεύσεις.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ