Επικαιρότητα

Διαφωνία του Τμήματος Φυσικής για Βάση Εισαγωγής και εισακτέους

Off

Με ψήφισμά το Τμήμα Φυσικής εκφράζει διαφορετική άποψη σχετικά με τον προσδιορισμό της ΕΒΕ και του ανώτατου αριθμού εισακτέων, από αυτήν της Συγκλήτου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

«Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για περισσότερα από 50 έτη προσφέρει με απόλυτη συνέπεια τις υπηρεσίες του στην ελληνική κοινωνία παρέχοντας αφενός ποιοτική εκπαίδευση στους φοιτητές του στο αντικείμενο της Φυσικής και αφετέρου παράγοντας πρωτότυπη υψηλού επιπέδου έρευνα. Για το πλούσιο ερευνητικό του έργο το Τμήμα χαίρει διεθνούς αναγνώρισης ενώ διαδραματίζει ένα σημαντικότατο ρόλο στο επιστημονικό γίγνεσθαι της χώρας. Αυτό τεκμαίρεται από τις πλείστες διεθνείς αξιολογήσεις που το τοποθετούν στα 300-400 καλύτερα Τμήματα Φυσικής στον κόσμο.

Εφαρμόζοντας την πρόσφατη κείμενη νομοθεσία για τον καθορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) η ΓΣ του Τμήματος, έπειτα από διεξοδική και τεκμηριωμένη συζήτηση διάρκειας περίπου δύο ωρών, προσδιόρισε τον συντελεστή για την ΕΒΕ στην μονάδα (1.00). Επιπλέον προσδιόρισε τον ανώτατο αριθμό των εισακτέων στο Τμήμα μας στον αριθμό 170. Η απόφαση αυτή εστάλη προς έγκριση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου σε μία καθόλα νόμιμη απόφαση της, δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο συντελεστή ΕΒΕ χωρίς να κοινοποιήσει την πρόταση του Τμήματος προς το Υπουργείο Παιδείας. Στο Υπουργείο Παιδείας η Σύγκλητος απέστειλε μόνο τον ανώτατο αριθμό των εισακτέων που προσδιόρισε η Γενική Συνέλευση του Τμήματος».

Και συνεχίζει:

«Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι άκρως απογοητευτικό και προσβλητικό για το Τμήμα μας. Το Υπουργείο Παιδείας λόγω της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας, έθεσε τον συντελεστή για την ΕΒΕ στο κατώτατο όριο του 0.80 ενώ για άλλη μία χρονιά αγνόησε την πρόταση του Τμήματος όσον αφορά στον ανώτατο αριθμό των εισακτέων».

Με το ψήφισμα εκφράζεται η διαμαρτυρία του Τμήματος για όλη την ακολουθούμενη διαδικασία διότι:

« Αγνοείται πλήρως η άποψη ενός από τα πλέον ιστορικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τεράστια συνεισφορά στην εκπαίδευση της χώρας μας.

2) Αφαιρείται από το Τμήμα μας το δικαίωμα να έχει άποψη στην διαμόρφωση σημαντικών παραμέτρων που αφορούν στην ποιότητα του έργου το οποίο παρέχει.

3) Εμφανίζει το Τμήμα σε μια θέση η οποία δεν συνάδει ούτε με την ποιότητα του καθημερινά παραγόμενου στους κόλπους του επιστημονικού έργου και ασφαλώς ούτε με την ιστορία του».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ