
Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.
Οι πληρωμές ξεκινούν από αυτόν τον μήνα και αφορούν τους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με την ισχύ του ν. 4387/2016).
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα:
– Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 και πριν από την 1η/10/2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου, δηλαδή στις 29 Ιουνίου 2021.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την πληρωμή των αναδρομικών ποσών της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται προσπάθεια από την ανάδοχο εταιρεία και τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και, εάν χρειαστεί, με εμβόλιμη πληρωμή. Για τα εν λόγω αναδρομικά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
– Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η/10/2019 απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. 4670/2020. Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο του 2021, ενώ τον Απρίλιο του 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.
Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
– Για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 η πληρωμή των αναδρομικών τους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου 2021.
– Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.
Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών των συνταξιούχων που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν από τις 13 Μαΐου 2016. Για αυτές τις περιπτώσεις θα πραγματοποιηθούν, εάν χρειαστεί, και εμβόλιμες πληρωμές. «Για τις πληρωμές αυτές θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση», διευκρινίζει ο e-ΕΦΚΑ.
Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών
Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020 των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοτελώς απασχολουμένων, των αγροτών, αλλά και των εργατών γης αμειβομένων με εργόσημο, για φορολογική χρήση έχουν αναρτηθεί στον ατομικό λογαριασμό των ασφαλισμένων και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που τηρούνται στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ «www.efka.gov.gr» στο σύνδεσμο: «Βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση»> «Βεβαιώσεις εισφορών e-ΕΦΚΑ».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του e-ΕΦΚΑ, εναλλακτικά ο ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχική-> Εργασία και ασφάλιση-> Ασφάλιση-> Βεβαιώσεις εισφορών (e-ΕΦΚΑ).
Related Posts
-
25 Αυγούστου 2023 -
5 Απριλίου 2023 Σε κινητοποιήσεις με αιχμή την αύξηση των συντάξεων
-
18 Μαρτίου 2023 Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ
-
8 Φεβρουαρίου 2023 Ως το τέλος του μήνα 40.000 επικουρικές συντάξεις
-
22 Νοεμβρίου 2022 e-ΕΦΚΑ Πότε καταβάλλονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις
-
9 Σεπτεμβρίου 2022 Αύξηση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(17.145)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(465)
- Ελλάδα(110)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.727)
- Εκδηλώσεις(1.338)
- Ήπειρος(1.906)
- Αθλητικά(2.529)
Αρθρογραφία
Είσοδος