Επικαιρότητα

Μπήκε σε τροχιά χρήσης για Εμβολιαστικό Κέντρο

Off

Σε χρόνο ρεκόρ ετοιμάστηκε και στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο των Ιωαννίνων, που μπορεί να φέρει τον τίτλο του «Μέγα» στην ψηφιακή πλατφόρμα των ραντεβού των εμβολιασμών, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώνεται και στις πινακίδες που τοποθετήθηκαν το πρωί της Πέμπτης. 

Το νέο Εμβολιαστικό που θα δώσει σίγουρα μεγαλύτερη ώθηση στον ρυθμό του εμβολιασμού του πληθυσμού στα Ιωάννινα, που υπολείπεται τον τελευταίο μήνα σημαντικά σε σχέση με τον ρυθμό σε πόλεις με αντίστοιχα πληθυσμιακά κριτήρια, εγκαινιάζεται σήμερα από τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και μία δομή, που έμεινε σαν… κουφάρι από το 2008 όταν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα, χωρίς ποτέ κανείς να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Αυτή όμως είναι μία άλλη συζήτηση, που θα γίνει πάντως σίγουρα το επόμενο διάστημα, αφού αυτό που προέχει, είναι να λειτουργήσει ως Εμβολιαστικό Κέντρο και στην πορεία, όταν η πανδημία αποτελέσει παρελθόν, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Οι τελευταίες πινελιές στο κτίριο άρχισαν να μπαίνουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την μεταφορά των αναλώσιμων στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και την τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων τόσο στο κτίριο, όσο και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτό.

Η δυνατότητα επιλογής του εμβολιασμού και στο συγκεκριμένο Κέντρο παρέχεται από την ψηφιακή πλατφόρμα, ωστόσο η ανταπόκριση τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Πέμπτης, δεν ήταν μεγάλη, καθώς μόλις που ξεπερνούσαν τον αριθμό των 20 τα προγραμματισμένα ραντεβού, για την προσεχή εβδομάδα.

 

Συντονισμός από 

στρατιωτικό γιατρό

Μέχρι την τελευταία στιγμή επίσης δεν είχε ξεκαθαρίσει απόλυτα το ζήτημα του προσωπικού που θα απασχοληθεί στο νέο Εμβολιαστικό και για πόσο χρονικό διάστημα, αφού η μοναδική δυνατότητα είναι αυτή της μετακίνησης προσωπικού από τα δύο νοσοκομεία της πόλης. 

Ωστόσο, τον συντονισμό της λειτουργίας του Κέντρου θα αναλάβει στρατιωτικός γιατρός, με τη  συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά του ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τη στελέχωση του κέντρου με προσωπικό, η τελευταία εξέλιξη, που είναι ίσως και η πλέον θετική των ημερών, αναφέρει πως επίκειται υπογραφή από τον αναπλ. υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού, που θα στελεχώσει το συντομότερο το Εμβολιαστικό Κέντρο. Τη διάθεσή του να συνδράμει επίσης σε εθελοντική βάση, με ιατρικό προσωπικό εκφράζει με επιστολή του στην αρμόδια υπηρεσία του υπ. Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Σε πρώτη φάση πάντως, αυτό που ισχύει και για το οποίο παρά τις αντιδράσεις των Συλλόγων Εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία είναι πως το ΠΓΝΙ θα διαθέσει τρεις ιατρούς, πέντε άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και επισκέπτες υγείας, αλλά και δύο άτομα για διοικητική υποστήριξη. Από την άλλη, από το νοσοκομείο Χατζηκώστα ζητήθηκε σε αυτή τη φάση, η μετακίνηση επτά ή οκτώ ατόμων από το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Το ΠΓΝΙ αναλαμβάνει επίσης την υπηρεσία φύλαξης του Εμβολιαστικού Κέντρου σε 24ωρη βάση, ενώ την υπηρεσία καθαριότητας αναλαμβάνει το νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ