Αθλητικά

Υπόθεση… της Κρήτης το 27ο Ηπειρωτικό Ράλλυ

Off

Ο Γιώργος Αναπολιοτάκης και ο Θανάσης Τσιούκας, ήταν οι μεγάλοι νικητές στο 27ο Ηπειρωτικό Ράλλυ, οδηγώντας ταχύτατα το Ford Fiesta R5 από την αρχή μέχρι το τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισαν και τις οκτώ ειδικές διαδρομές του διήμερου φέτος αγώνα, Σάββατο και Κυριακή που οργάνωσε η ΕΛΕΤΑ, κατεβάζοντας, μάλιστα, χρόνους μέχρι και την τελευταία ειδική, έστω κι αν είχαν «κλειδώσει» τη νίκη, η οποία είναι και η δεύτερη σε ισάριθμους αγώνες στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ. Έτσι, κέρδισαν και την 1η θέση στο Έπαθλο Βορείου Ασφάλτου Ελλάδος, στο οποίο μετρούσαν οι τέσσερις από τις έξι ειδικές της δεύτερης ημέρας.

«Φαίνεται ότι το Ηπειρωτικό Ράλλυ, μετά τη μεγάλη στεναχώρια που μας έδωσε πριν από τέσσερα χρόνια, μας πάει από εκεί και μετά. Είναι ένας αγώνας που τον συμπαθούμε πολύ, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα», δήλωσε ο Γιώργος Αναπολιοτάκης.

Δεύτεροι ταχύτεροι στο σύνολο των ειδικών και δεύτεροι γενικής και στο Έπαθλο Βορείου Ελλάδος οι επίσης Κρητικοί Λευτέρης Αλυγιζάκης και Μιχάλης Χατζηδάκης με το i-race Skoda Fabia R5, οι οποίοι έκαναν έναν καλό αγώνα. 

Στην 3η θέση γενικής οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης (Peugeot S16) μετά από μια δυνατή μάχη με τους Περουλάκη- Σαρρη (Mitsubishi Evo VIII) και Αυγερόπουλο- Γιαβάση (Peugeot 106 S16). Οι αδελφοί Κτιστάκη ήταν νικητές στην F2, οι Περουλάκης- Σαρρής επικράτησαν στη C2, ενώ οι Πατρινοί Αυγερόπουλος- Γιαβάσης κέρδισαν τη C5.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νικολιδάκης- Πετούσης και Στεργιάδης- Γαζγάζης, αμφότεροι με Peugeot 106 S16, Γεροδήμος- Γρηγορίου (Opel Astra OPC), Κόρακας- Κοτσαλής (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Γορίτσας- Σπύρου (Mitsubishi Lancer Evo X). Τα δύο   Mitsubishi πήραν την 1η και 2η θέση στην κατηγορία Ν, όπου τρίτοι τερμάτισαν οι Καζανάς- Μακράκης, επίσης με ένα Evo ένατης γενιάς.

Στη C4 νικητές ήταν οι Σφίγγας-Χρονάκης (Peugeot 206), ενώ γιαννιώτικη υπόθεση ήταν η C6, όπου τον καλύτερο χρόνο σημείωσαν οι Τασούλας- Μπαζιαλέκος, ακολουθούμενοι από τους Γκουρογιάννη- Σιαφάκα, αμφότεροι με (Peugeot 106 S16).

Οι απονομές στους νικητές έγιναν το απόγευμα της Κυριακής σε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο Epirus Palace, όπου διέμειναν τα πληρώματα του αγώνα. Λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι νικητές παρέλαβαν μόνοι τους τα κύπελλα και δεν υπήρχαν οι καθιερωμένοι πανηγυρισμοί με σαμπάνιες.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου