Επικαιρότητα

ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Θ. ΜΠΕΓΚΑ Είδαν από κοντά τον εξοπλισμό, άσκησαν κριτική

Off

Τον εξοπλισμό για την καθαριότητα της πόλης που παραλαμβάνει ο Δήμος, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μέλη της παράταξης του Θ. Μπέγκα που επισκέφθηκαν το εργοτάξιο.

Η δημοτική αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», όπως αναφέρει στον απολογισμό της επίσκεψης, «στόχευσε μεθοδικά στον εκσυγχρονισμό του τομέα καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών, εκπονώντας έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιχειρησιακή του αναβάθμιση, με νέα μηχανήματα και απορριμματοφόρα, έχοντας διασφαλισμένες πιστώσεις από ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και ο Φιλόδημος. Σήμερα, μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης  με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής, το εργοτάξιο του δήμου αρχίζει να παραλαμβάνει τον εξοπλισμό αυτό».

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο επικεφαλής της παράταξης, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, επισκέφτηκαν το εργοτάξιο προκειμένου να δουν τον μέχρι τώρα παραληφθέντα εξοπλισμό και να ενημερωθούν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αριστείδη Παππά, για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να τον αξιοποιήσει.

«Η παράταξή μας πιστεύει ότι δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημοτική αρχή προκειμένου να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της καθημερινότητας και της καθαριότητας του δήμου.

Έχοντας πλέον στα χέρια της καινούργιο και σύγχρονο εξοπλισμό μπορεί να αξιοποιηθεί πιο αποδοτικά το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας» τονίζει η παράταξη η οποία όμως ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για τις πολιτικές της αναφερόμενη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής «στην οποία ζητείται η έγκριση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιώτη της καθαριότητας του δήμου».

Αναφέρεται ακόμα σε ανάθεση σε ιδιώτη του καθαρισμού του Πάρκου Πυρσινέλλα, που «επί της ουσίας αφορά το άδειασμα των καλαθιών εντός του πάρκου, μια φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, από τις 8 ως τις 10 το πρωί».

«Δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν επιθυμεί να στηρίξει και να αναβαθμίσει τις δικές της υπηρεσίες, ειδικά αυτή της καθαριότητας, την οποία από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου υποβαθμίζει συνειδητά.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι πως με τις ενέργειές της στο τέλος επιβαρύνει τους πολίτες με υπερβολικά κόστη στο βωμό μιας ψευδεπίγραφής αναβάθμισης της καθαριότητας του δήμου, την οποία εκ του αποτελέσματος οι πολίτες που δεν έχουν αντιληφτεί», καταλήγει η παράταξη Θ. Μπέγκα.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου